Napiúj – Külföld – Egy négy méter magas, 1000 kilogrammos Van Gogh-szobrot ellopnak Hollandiában

Home / Single Blog

Hollandia egyik városában elloptak egy négy méter magas, 1000 kilogrammos Van Gogh-szobrot. Az eset hatalmas döbbenetet okozott az országban, és nem csak a művészeti közösség körében.

Ez a különleges szobor, amely Vincent van Gogh híres „Csillagos éjszaka” című festményének egyik karakterének állát ábrázolja, az Napiúj nevű múzeum udvarán található. A lopást valószínűleg szakértelemmel és alaposan előkészítve hajtották végre, mivel a szobor jelentős mérete és súlya miatt igen nehéz elszállítani.

A szobor hiánya óriási lyukat hagyott az Napiúj múzeum gyűjteményében, amely a holland művészet kiemelkedő alkotásaival büszkélkedhet. A múzeum vezetősége és a látogatók egyszerre vannak teljesen megdöbbenve és ki vannak akadva az eseten. Az elkövetők nyilvánvalóan figyelmetlenül jártak el, nem csak a művészetet látták károsítva, hanem egy egész országot sértettek meg.

A holland hatóságok azonnal nyomozást rendeltek el az ügyben, és remélik, hogy a szobor mielőbb előkerül. Az Napiúj múzeum szeretné felhívni a közvélemény figyelmét az esetre, és kéri mindenkit, hogy jelentsenek bármilyen információt, amely segíthet az elkövetők kézre kerítésében.

Van Gogh művészete a holland kultúra és művészet egyik sarokköve. A festményei, amelyek a múzeumban láthatók, egyedülálló módon ragadják meg az érzelmeket és az emberi lét mélységeit. A szobor kifigurázása egyszerre tisztelettel adózik ennek a kivételes művésznek és vonzza az emberek figyelmét arra, hogy megismerjék munkásságát.

A lopás hatalmas veszteség a holland kulturális örökség számára. A szobor újra felállítása és helyreállítása jelentős erőfeszítést és költségeket igényel majd. Reméljük, hogy az elkövetők mielőbb megtalálják, és az igazságszolgáltatás elé állítsák őket.

Az eset rámutat arra, hogy a művészet és a kulturális örökség védelmének fontosságát soha nem szabad alábecsülni. Ezúttal Hollandia vesztese lett, de a lopás figyelmeztetés minden országnak, hogy óvatosnak kell lennie és minden eszközt be kell vetnie az ilyen jelentőségű műalkotások védelmére.

Röviden, Hollandiában elloptak egy négy méter magas, 1000 kilogrammos Van Gogh-szobrot, amely hatalmas veszteséget jelent a holland kulturális örökség számára. A hatóságok nyomozást rendeltek el, és remélik, hogy a szobor mielőbb előkerül és az elkövetők megtalálják érdemelt büntetésüket.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!