Napiúj – Külföld – A halottak száma a Nepáli földrengésben már meghaladta a százat

Home / Single Blog

A Napokban történt hatalmas földrengés Nepálban, melynek következtében már meghaladta a százat az áldozatok száma. A természeti katasztrófa csapást mért az ország fővárosára, Kathmandura, és a környező területekre.

A földrengés ereje 7,8-es erősségű volt a Richter-skálán, és több mint 6 millió embert érintett. A pusztítás hatalmas volt, több épület összeomlott, és több százezer ember maradt hajléktalanul. Az elsődleges feladat most a keresési és mentési munkálatok elvégzése, valamint a sérültek ellátása.

A tragédia az országot teljesen megrázta, és nagy nemzetközi segítségnyújtásra van szükség ahhoz, hogy a helyreállítási folyamat minél gyorsabban és hatékonyabban lezajljon. Több ország már jelezte, hogy kész segélycsomagokkal és mentőcsapatokkal támogatni Nepált.

Magyarország is szolidaritását fejezte ki a nepáli nép felé, és segítséget küld a helyszínre. A Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt is összefogott, hogy minél hamarabb megérkezzen a segítség.

Az emberi szolidaritás és segítségnyújtás a legfontosabb a ilyen időszakokban. Gyors és hatékony segítségnyújtásra van szükség, hogy minél több ember életét lehessen megmenteni, és a károk minél hamarabb helyreállíthatóak legyenek.

A nepáli földrengés mérete és pusztítása rávilágít a természeti katasztrófákra való felkészülés és prevenció fontosságára. Az építészeti tervezésnek és a katasztrófaelhárítási intézkedéseknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a földrengésveszélyes területeken történő építkezések során.

Remélhetőleg a többi ország is segít Nepálnak a helyreállítási folyamatban, és a helyiek minél előbb talpra állnak a tragédia után. A természeti katasztrófákból tanulnunk kell, hogy legközelebb jobban felkészülhessünk és megelőzhessük az ilyen eseményeket.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!