Ferenc pápa: A világ most borús időket él át – Külföldi napiuj

Home / Single Blog

Az elmúlt hónapokban a világ számos területén növekvő feszültség és instabilitás tapasztalható. A sötét árnyak lassan ellepik a bolygónkat, és sokan úgy érzik, hogy egyre mélyebbre sodródnak a kétségbeesés és a reménytelenség tengerében. A koronavírus-járvány, a politikai és társadalmi káosz, valamint a gazdasági problémák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ most nagyon sötét órákat él át.

A világpolitika viharos időket él át. Az egész világon feszültségek és konfliktusok felszínre törnek, ami jelentős hatással van mindannyiunk életére. Azt látjuk, hogy a nacionalizmus, a populizmus és a radikalizmus egyre erőteljesebbé válnak, ami elősegíti a széthúzást és az ellentéteket a társadalmakban.

Ezekhez a sötét pillanatokhoz azonban most egy újabb elem társul, amely reményt hozhat a világba. Ez a Föld egyik legbefolyásosabb vezetője, Ferenc pápa. A katolikus egyház feje az elmúlt években számos alkalommal jelezte, hogy a világban szeretné látni a szeretet és a megbékélés megvalósulását. Most, hogy a világban eluralkodik a sötétség, Ferenc pápa arra ösztönöz minket, hogy ne adjuk fel a reményt, hanem küzdjünk azért, hogy újra fényt hozzunk a világhoz.

A pápa számos karitatív tevékenységet irányított az elmúlt években, figyelmeztetve arra, hogy a leghátrányosabb helyzetben lévő emberekről semmiképp ne feledkezzünk meg. Ő maga is példát mutatott, amikor az egyik legtöbb menekültet befogadó ország, Magyarország, látogatást tett annak idején. Külsőleg nem történt sok változás a világban azóta, de a pápa hangja továbbra is menedéket és vigaszt nyújt azok számára, akik megszorult helyzetben vannak.

A világ vezetőinek, az embereknek, minden egyes egyénnek kötelessége megtenni mindent annak érdekében, hogy újra fényt és reményt hozzunk a világhoz. Ezért fontos támogatnunk azokat a kezdeményezéseket, amelyek a béke és a megbékélés előmozdítását célozzák. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy mindannyian felelősek vagyunk a világ jövőjéért, és ezért cselekednünk kell.

Ahogy Ferenc pápa azt mondta, „Senki sem tehet mindent, de mindenki tehet valamit”. Ezért kezdjünk el azon munkálkodni, hogy megváltoztassuk a sötét órákat világszerte. Óvjuk meg az emberi életet, a bolygót és mindent, amiért érdemes harcolni. Ne hagyjuk, hogy a sötétség elvegye a reményt, hanem tegyünk mindent annak érdekében, hogy a világ újra fényessé és boldoggá válhasson.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!