A jelentés szerint a világon demokrácia hanyatlik, és ebben Orbán Viktornak is szerepe van

Home / Single Blog

Az Egyesült Államokban található Freedom House idei demokrácia-jelentése rossz hírt hozott a demokrácia támogatóinak világszerte. A jelentés szerint a világ demokráciája negyedik egymást követő évben is hanyatlik, amely globális szinten rendkívül aggasztó tendencia.

A jelentés kiemelkedően jelöli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is, mint a demokrácia rombolásának egyik kulcsszereplőjét. Orbán Viktor és kormánya a demokrácia elveit védelmező civil szervezeteket korlátozó jogszabályokkal és aktív támadásokkal, valamint az ellenzéki média ellehetetlenítésével vált a demokrácia lebontásának aktív eszközévé.

A jelentés kiemeli a kormány által bevezetett jogszabályokat, amelyek korlátozzák az ellenzéki média működését és a civil szervezetek munkáját. Emellett megemlíti a választási rendszer átalakítását is, amely a kormánypártok számára előnyös intézkedésekkel erősíti a hatalmukat.

Orbán Viktor politikája és a demokrácia megroppantása nemcsak hazájára van hatással, hanem a külföldi demokráciákra is. Az ő példája, hogy a demokrácia fokozatos lebontása lehetséges még a Nyugaton is, növekvő aggodalmat ébreszt a világ demokratikus rendszereinek fenntartása iránt.

A jelentés figyelmeztet arra, hogy ezek az elmozdulások veszélyeztetik a szabad és tisztességes választásokat, az emberi jogok tiszteletben tartását és a független média működését. A demokrácia hanyatlása olyan társadalmakban is nyomot hagy, ahol a demokrácia és az emberi jogok évezredek óta alapvetőek voltak.

Fontos hangsúlyozni, hogy a demokrácia lebontása nemcsak az országok polgárainak jogait és szabadságait veszélyezteti, hanem az egész nemzetközi közösség stabilitását és pozitív fejlődését is. A demokráciát támogató országoknak és a civil szervezeteknek együtt kell működniük a demokratikus értékek védelmében, és el kell ítélniük az olyan intézkedéseket, amelyek a demokrácia rombolását célozzák.

A Freedom House jelentése ismételten rámutat arra, hogy a demokrácia nem adott és visszaszerezhető jog, hanem folyamatos odafigyelést és védelmet igényel. A külföldi demokráciák elkötelezettsége és a civil társadalom aktivizmusa elengedhetetlen ahhoz, hogy a demokrácia továbbra is erős maradjon, és szerte a világon tiszteletben tartsák az emberi jogokat és a szabad választásokat. A demokratikus értékek védelme mindenki felelőssége, és közös erőfeszítéssel sikerülhet megfékezni a demokrácia hanyatlását.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!