Napiúj – Külföld – Charles Michel Orbán Viktorról: Más a retorika, és más a tartalom

Home / Single Blog

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke nemrégiben találkozott Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. A találkozó során Michel hangsúlyozta, hogy a két politikus között sok a retorikai különbség, de az elnök arra kérte Orbánt, hogy összpontosítson a cselekvésre és a tartalomra.

Az EU és Magyarország közötti feszültségek az utóbbi években fokozódtak. Az Európai Bizottság aggódik a magyar demokrácia és jogállamiság helyzete miatt, miközben Orbán kormánya azt állítja, hogy a vádak alaptalanok.

Michel, aki az EU tagállamainak állam- és kormányfőinek élén áll, látogatást tett Budapestre a hét elején. A találkozón a felek tárgyaltak az EU arendszabályainak betartásáról, valamint a digitális átállásról és a migrációról. Michel azt mondta, hogy a retorika és a vélemények eltérnek egymástól, de fontos a pozitív cselekvés és a valóságos intézkedések meghozatala.

Az Európai Unió és Magyarország közötti viták nem új keletűek. Az EU-ban sokan aggódnak, hogy Orbán kormánya korlátozza a sajtószabadságot, a bíróságok függetlenségét és az egyéb alapvető szabadságjogokat. Ezért Michel azt kéri a magyar miniszterelnöktől, hogy tegyen konkrét lépéseket a demokrácia és jogállamiság megerősítése érdekében.

Orbán Viktor hosszú ideje hangoztatja, hogy Magyarország nem hajlandó engedni az EU-nak, és ragaszkodik a nemzeti érdekekhez. Azonban Michel azt mondta, hogy a tagállamok szabadon választhatják meg a saját utat, de az EU belső piacának értékeit és normáit mindenki tiszteletben kell tartania.

A találkozót követően Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország kész a párbeszédre és együttműködésre. Michel pedig azt mondta, hogy ez az első lépés a további tárgyalások és megállapodások felé.

Fontos megérteni, hogy az EU és Magyarország közötti konfliktus nem magánügy. Az európai intézmények és tagállamok, valamint a magyar emberek közötti kapcsolatokat is érinti. A retorika és a tartalom közötti különbség egyre nagyobbá válik, és mindkét oldalon cselekvésre van szükség a helyzet rendezése érdekében.

Végül, Michel kiemelte, hogy az EU kész együttműködni Magyarországgal a közös célok elérése érdekében. Reméljük, hogy a következő találkozók és tárgyalások révén a strukturált párbeszéd és a tényleges intézkedések elősegítik a demokrácia és jogállamiság erősítését Magyarországon.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!