Orbán Viktort a belarusz elnök Minszkbe hívta – Napiúj

Home / Single Blog

A „Külföld” című hírportál legfrissebb cikke szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnököt meghívta a fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenka Minszkbe. A hír felkeltette a figyelmet és sokakat érdekel, hogy mi lehet a két vezető találkozójának célja.

A találkozót a fehérorosz fél szervezte és a meghívás komoly figyelmet jelent.Orbán Viktor és Alekszandr Lukasenka régóta tartanak jó kapcsolatot egymással, és már többször találkoztak a két ország közötti különböző fórumokon. A magyar miniszterelnök régóta nagy támogatója a keleti szomszédnak és alapvető fontosságúnak tartja a két ország közötti gazdasági és politikai együttműködést.

A meghívás hátterében számos tényező van. Egyrészt a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése lehet a cél, hiszen egyre több magyar vállalkozás érdeklődik a fehérorosz piac iránt. A fehérorosz kormány pedig szintén nyitott a magyar befektetésekre és technológiára. Ezért növelhetik a két vezető gazdasági együttműködést célzó tárgyalásokat.

Másrészt, a kelet-nyugati konfliktusok és a nemzetközi politikai feszültségek miatt a két ország számára fontos lehet, hogy erősítse a szövetséget és megkeresse a közös érdekeket. A két vezető találkozója lehetőséget teremt a politikai és diplomáciai információk, tapasztalatok cseréjére, ami elősegítheti az együttműködést a nemzetközi színtéren.

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy a találkozót több EU-s ország kormánya kritikával értékeli. Ezek az országok úgy vélik, hogy Lukasenka elnök autoriter rezsimmel vezeti az országot, és nem tartja tiszteletben az emberi jogokat és a demokráciát. Ezért meggyőződésük, hogy a magyar miniszterelnök Minszkbe tett látogatása csak tovább erősíti Lukasenka rezsimjét.

Ezenkívül a belarusz ellenzék is keresi a figyelmet a találkozóra. Számukra a magyar miniszterelnök látogatása lehetőséget ad arra, hogy a nemzetközi közösség figyelmét felhívják az oroszbarát fehérorosz kormány politikájára és az emberi jogi helyzetre.

Mindenesetre a találkozó sok érdeklődést váltott ki a közvéleményben és a politikai körökben. Az eseményt mindenesetre figyelemmel fogják kísérni a nemzetközi média és a diplomáciai érdekeltek, mivel ennek lehetősége van befolyásolni az Európai Unió keleti politikáját és a két ország közötti kapcsolatokat.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!