Napiúj – Külföld – Egyelőre nem lehet 15 magyart kimenekíteni a Gázai övezetből

Home / Single Blog

A Gázai övezetben 15 magyar rekedt, egyelőre nem lehet őket kimenekíteni

A Gázai övezetben ismét feszültség alakult ki az elmúlt hetekben, ami most számos magyar állampolgár életét sodorta veszélybe. Jelenleg 15 magyar tartózkodik a térségben, akiknek nem sikerült még kimenekülniük a helyzet súlyossága miatt.

Az izraeli-palesztin konfliktus sajnos már évek óta tart, és időről időre kiújulnak a fegyveres összecsapások és erőszakos cselekmények. A Gázai övezet pedig közvetlenül érintett ebben a konfliktusban. Az elmúlt hetekben a feszültség szintje újabb csúcspontra emelkedett, melynek következtében Izrael légicsapásokat indított a terület ellen, míg a Gázai övezetből rakétatámadások érték Izraelt.

Az ilyen heves harcok kitettséget jelentenek a térségben tartózkodó külföldiek számára is, köztük az ott lévő magyar állampolgárok számára is. Az elmúlt időszakban több ország aktivizálta a kimenekítési folyamatokat és repülőjáratokat indított a Gázai övezetből, hogy magához vegye állampolgárait. Azonban a magyar állampolgároknak egyelőre nem sikerült kikerülniük a térséget.

A kimenekítés nehézsége a kialakult helyzet inkább politikai jellegű, mintsem logisztikai. Ugyanis Izrael és a palesztin csoportok közötti konfliktus mélyére hatolva láthatóvá válik, hogy a szembenállás és ellenségeskedés mentén vannak, akik akár még az evakuációs folyamatokat is megnehezíthetik.

A kormány már közölte, hogy mindent megtesz azért, hogy a magyar állampolgárok biztonságban legyenek és lehetőség szerint minél hamarabb kimeneküljenek a Gázai övezetből. Konzuli segítséget nyújtottak a bajba jutottaknak és állandó kapcsolatot tartanak velük.

Emellett a külföldi partnerek között is zajlanak diplomáciai tárgyalások, hogy segítsék a kimenekítést. Az ENSZ és más országok kifejezték támogatásukat és késznek állnak rá, hogy biztosítsák a szükséges segítséget az evakuáláshoz. Azonban a végső döntés és a nemzetközi segítség elérkeztével ismét a politikai és biztonsági körülmények fogják meghatározni, hogy mikor és hogyan sikerül majd kimenteni a magyarokat.

A magyar állampolgárok élete végső soron a Gázai övezetben maradó politikai és biztonsági helyzet egyszerűségén múlik. Az pedig szomorú, hogy az ő életük csak egy kis része a sok-sok emberének, akik a konfliktus sújtotta területeken élnek és veszélynek vannak kitéve. Reméljük, hogy minél előbb megoldódik a helyzet és az emberek biztonságban térhetnek haza.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!