Alakul a kormány Szlovákiában: A koalíciós szerződést aláírták

Home / Single Blog

Alakul a kormány Szlovákiában: aláírták a koalíciós szerződést

Szlovákiában alakulóban van az új kormány, miután a koalíciós szerződést aláírták a résztvevő pártok képviselői. Az Napiúj KFI jelentése szerint a kormány létrehozását követően az új miniszterek esküt tesznek, és hivatalba lépnek, így hivatalosan is megkezdődik a Szlovák Köztársaság kormányzása.

Az új koalíciós szerződés kiemeli a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát. A dokumentum az új kormány fő céljait és prioritásait is meghatározza, többek között a gazdasági növekedés elősegítését, az oktatás és egészségügyi rendszer javítását, valamint a korrupció elleni harcot.

A kormány alakulását több hónapos tárgyalások előzték meg a parlamenti választások után. A választások után Pozsonyban a Progresszív Szlovákia (PS), az OĽANO – Normális Emberek és Független Személyiségek (OĽANO – Za ľudí) pártjai aláírták a koalíciós szerződést, majd egy harmadik partner, a Líderek Gyermekei (Za ľudí) is csatlakozott a kormányalakítási folyamathoz.

Az új kormány vezetője az OĽANO – Normális Emberek és Független Személyiségek elnöke, Igor Matovič lesz, aki a múltban sikeres vállalkozóként és tévés személyiségként is ismert volt. Matovič elmondta, hogy a kormány számára a koronavírus-járvány kezelése lesz a legfőbb prioritás. A járvány okozta gazdasági visszaesés és a munkanélküliség kezelése szintén fontos feladat lesz az új kormánynak.

Az új koalíciós kormány széleskörű reformokat tervez megvalósítani különböző területeken, többek között az igazságszolgáltatásban, az oktatásban és az egészségügyben. A kormány célja, hogy javítsa az állampolgárok életszínvonalát és a társadalmi igazságosságot.

Az új kormány alakulása reményt ébreszt a Szlovák Köztársaságban, hogy a politikai stabilitás visszatér az országba. A választási ígéretek és a koalíciós szerződés aláírása alapján a kormány képes lehet megvalósítani a szükséges reformokat és javítani a szlovák társadalom és gazdaság helyzetét.

Az elkötelezettség a demokrácia és az emberi jogok iránt, valamint a korrupcióellenes küzdelem fontosságának kiemelése, jelzi az új kormány nyitottságát és hajlandóságát a változtatásra. A szlovák emberek most reménykedhetnek abban, hogy az új kormány valódi változásokat hajt végre a javukra.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!