Napiúj – Külföld – Az izraeli Vaskupolát túlterheléses támadás éri a Hamász rakétáival

Home / Single Blog

Az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszere évek óta hatékonyan védte Izraelt a Hamász tüzérségi támadásai ellen. Azonban a közelmúltban bekövetkezett egy túlterheléses támadás, amely megmutatta, hogy még a legfejlettebb védelmi rendszerek is sérülékenyek lehetnek.

A Hamász, amely a Palesztin Hatóság irányítása alatt áll, hosszú évek óta tüzérségi rakétákkal támadja Izraelt. Ennek az ellenállásmozgalomnak az egyik legfontosabb feladata, hogy terrorizálja a civileket és károkat okozzon Izrael területén. Az izraeli Vaskupola létrejöttével azonban Izraelnek sikerült minimalizálnia a rakéták okozta károkat.

A Vaskupola rendszer alapját a radarok és a rakétaelhárító rakéták alkotják. A rendszer felveszi a rakéták mozgását és helyzetét, és a radar segítségével kiszűri a veszélyeseket. Az elhárító rakéták ezután az égből lelövik ezeket a rakétákat, mielőtt azok elérnék az izraeli területeket.

Az izraeli hatóságok többször hangsúlyozták, hogy a Vaskupola hatékonyan működik és nagymértékben csökkenti a Hamasz rakétatámadásainak kockázatát. Azonban a legutóbbi túlterheléses támadásban, amelyben egy időben több rakéta is Izrael felé repült, a Vaskupola nem volt képes minden támadást megakadályozni.

Az izraeli katonai szakértők úgy vélik, hogy a túlterheléses támadásnak az lehetett az egyik oka, hogy a Hamász folyamatosan javítja és fejleszti rakétatámadásainak technológiáját. Emiatt a Vaskupola rendszer esetenként képes lehet túlterheltté válni, és nem tud minden rakétát hatástalanítani.

Az izraeli hatóságok azonban gyorsan fejlesztik és frissítik a Vaskupola rendszerét, hogy képes legyen megbirkózni a fokozott támadásokkal. Azóta számos új radar került telepítésre az ország különböző részein, ami javítja a Vaskupola rendszernek a rakéták észlelését és követését.

A legutóbbi túlterheléses támadás rámutatott arra, hogy a Hamász keményebb és folyamatosabb támadásokat indít Izrael ellen. Az izraeli hatóságok és a védelmi erők folyamatosan figyelik a Hamász tevékenységét és a rakétatámadásokat, hogy megfelelően reagálhassanak rájuk.

Az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszere továbbra is az ország legfontosabb védelmi vonalai közé tartozik. Az izraeli hatóságok folyamatosan fejlesztik és frissítik a rendszert, hogy hatékonyan megvédjék az országot a Hamász támadásaitól. Még a túlterheléses támadás ellenére, az izraeli Vaskupola továbbra is egy megbízható védelmi rendszer marad, amely Izraelt biztonságban tartja a Hamász fenyegetései ellenében.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!