Napiúj – Külföld – Hamász egyik legfontosabb vezetője meghalt

Home / Single Blog

A Hamász radikális palesztin szervezet egyik legfontosabb vezetője, Salach Aruri meghalt egy napiuj ismertette. Aruri hosszú ideje vezette a Hamász Izz ad-Din al-Kasszám nevű fegyveres szárnyát, amely a palesztin csoport által elkövetett támadásokért felelős.

A palesztin szervezetek és a Hamász vezetői gyakran válaszoltak Izrael akcióira a Gázai övezetben, de a támadások a határokon túl is megtörténtek. Aruri szerepe alapvető volt a szervezet politikai és katonai döntései meghozatalában.

A Hamász és a palesztin szervezetek közötti feszültség folyamatosan növekszik. Aruri halála lehetőséget nyújthat Izraelnek arra, hogy a Hamász gyengítésére és befolyásának csökkentésére törekedjen. Az elmúlt hónapokban több támadás történt a Hamász főbb vezetői ellen, és az izraeli hatóságok elkötelezettek a szervezet tagjainak letartóztatásában.

Az általános közvélemény szerint Aruri halála jelentős hatással lehet a palesztin szervezetek egészére és az általuk végrehajtott támadásokra. Alkalmazkodniuk kell a Hamász új vezetőjéhez és a szervezet belső hierarchiájához.

A Hamász régóta fennálló szervezet, amely hosszú ideje harcol a palesztin terület autonómiájáért és Izrael elleni támadásokkal válaszol a megtorló intézkedésekre. Egyesek úgy vélik, hogy a szervezet politikai fordulatot vesz, és politikai szereplőként is megjelenik a palesztin területeken.

Az elhunyt vezető halála azonban kanosszát jelenthet a Hamásznak és újabb feszültséget okozhat a palesztin-izraeli konfliktusban. További támadásokra lehet számítani mindkét oldal részéről, egyúttal a tárgyalásokra való készség is csökkenhet.

Mindenesetre a Hamász egyik kulcsfontosságú vezetőjének elvesztése jelentős veszteség a szervezet számára, és a konfliktus következő fejezeteire hatással lehet.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!