Az ENSZ célul tűzte ki, hogy Izraelt jobban megértésre bírja külföldön

Home / Single Blog

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) nemrégiben újra megerősítette az álláspontját, hogy a jelenlegi izraeli telepespolitika nemzetközi jogellenes. Az Napiúj.hu legfrissebb cikke arról számol be, hogy az ENSZ Izrael felé gyakorolja a nyomást, hogy változtasson politikáján, és hagyjon fel a telepes területek kiterjesztésével.

Az ENSZ szóvivője, Stephane Dujarric nyilatkozata szerint az ENSZ aggódik az izraeli telepespolitika fokozódó terjeszkedése miatt, amely az izraeli-palesztin konfliktus további bonyolításához vezet. Az ENSZ hangsúlyozta, hogy az izraeli telepesek által megszállt területek jogilag nem részei az államnak, és ezért Izraelnek ki kell vonulnia ezekről a területekről.

Az ENSZ álláspontja nem új keletű, hiszen már régóta kritizálja Izraelt a telepesek általi terjeszkedés miatt. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2016-ban egyhangúlag elfogadott határozatban condamnálta Izraelt a telepespolitika miatt, és felszólította az országot, hogy hagyjon fel a telepesek általi terjeszkedéssel.

Az izraeli kormány azonban többször is ignorálta az ENSZ határozatait, és folytatta a telepesek általi terjeszkedést. A közelmúltban az izraeli kormány bejelentette, hogy több ezer új telepes házat építene a megszállt területeken, ami újabb feszültséget okozott a térségben.

Az ENSZ nyomásgyakorlása Izrael felé arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet a nemzetközi jog tiszteletben tartásának fontosságára, valamint a békefolyamat előmozdítására a térségben. Az ENSZ összehívott több találkozót az izraeli és a palesztin vezetőkkel annak érdekében, hogy békés megoldást találjanak a konfliktusra, és megállítsák a telepesek általi terjeszkedést. Az ENSZ humanitárius segélyeket is nyújt a palesztin területeken, hogy enyhítse a humanitárius válságot, amelyet a telepesek általi kiterjesztés okoz.

Az ENSZ álláspontja Izrael ügyében jobb belátásra sarkallja a kormányt és a telepeseket. A nemzetközi közösség arra szólítja fel Izraelt, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot, és hagyjon fel a telepes területek kiterjesztésével. Ennek elmulasztása továbbra is csak további feszültséget és konfliktust fog eredményezni a térségben.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!