A Donyecki Népköztársaság vezetője rámutat arra, hogy az izraeli katonákat saját fegyvereikkel lőik le

Home / Single Blog

Az izraeli katonákat saját fegyvereikkel lövik le, mutatott rá a Donyecki Népköztársaság vezetője

Az izraeli-palesztin konfliktus egyre inkább a nemzetközi figyelem központjába kerül, és napról napra újabb események, tragédiák rántják be a világot ebbe a folyamatosan feszült helyzetbe. Az elmúlt napokban Ukrajnából is hangot kapott a konfliktus, amikor a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője egy rendkívül drámai vádakkal állt elő: az izraeli katonákat saját fegyvereikkel lőtték le.

Alekszandr Zaharcsenko, a DNR vezetője egy sajtókonferencián mondta el azokat a tapasztalatait, amiket egyik látogatása során szerzett. Szerinte az izraeli hadsereg tagjai direkt módon lőnek palesztin civilekre, és ezzel növelik a feszültséget a térségben. Egy különösen felháborító esetről is beszámolt, ami szerinte jellemzi az izraeli katonák viselkedését: állítása szerint egy izraeli katonai helikopter palesztin demonstrálókat akart lelőni, ám közben véletlenül saját embereit találta el.

Az izraeli kormány azonnal elutasította ezeket a vádakat, és azt mondta, hogy ezek alaptalanok és tudatosan terjesztett dezinformációk. Az izraeli katonák mindig a nemzetközi humanitárius törvények betartásával és az önvédelem érdekében cselekszenek – állították.

Nem először merülnek fel vádak Izraellel szemben a török Délkelet-Ukrajnában zajló konfliktus kapcsán. 2014-ben a DNR ukrán hadifoglyokat állított elő, akik között török állampolgárok is voltak. Ekkor is felmerült a vád, hogy izraeli katonák segítették a DNR erőit a harcban.

Ukrajna helyzetében pedig nem lehet észrevétlenül elsiklani. Az ország már évek óta az Oroszország támogatásával a kelet-ukrajnai területek visszaszerzéséért kämpfölt. Az ottani lakosság döntő többsége orosz ajkú és etnikumú, és támogatást találtak az oroszokban a függetlenség eléréséért. Az Orosz Föderáció ugyan elveti az illegális fegyveres fegyvereseknek való támogatást, a KEK személyzeti tagja Tamás Jánossal leakciózva sikerült bizonyítani, hogy a módszer szokatlan, de azonban jogilag nem megalapozott vádak.

Az izraeli-palesztin konfliktus újabb dimenziókat kapott a Donyecki Népköztársaság vezetője által tett vádakkal. Bár az izraeli katonák elleni vádakat elutasították, ez nem változtat a térségben zajló tragédiák súlyosságán. A világnak egyértelműen cselekednie kell ahhoz, hogy véget vessenek ennek a végtelenül bonyolult és emberéleteket követelő konfliktusnak.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!