Napiúj – Külföld – Izraeli nagykövet: Az összes gonosz forrása Irán, legyen szó Ukrajnáról vagy Gázáról.

Home / Single Blog

A közelmúltban a Gázai övezetben és Ukrajnában ismét feszültségek lángoltak fel, és az Izraeli nagykövet, Ilia Mihálovich, egyértelművé tette: minden konfliktus forrása az Irán. Az Izrael és Irán közötti folyamatos rivalizálás és feszültség instabilitást és erőszakot eredményez a térségben, és befolyásolja az egész világot.

Az Iráni rezsim régóta támogatja és fegyverekkel látja el a Gázai övezetben működő Hamasz terrorszervezetet. Ez az állásfoglalás Izrael biztonságát veszélybe sodorja, és azt a célt szolgálja, hogy az Izraellel ellenségesen viselkedő csoportokat a térség konfliktusaiban segítse. Az Izraeli kormányzat abból a tényből kiindulva, hogy Irán a terrorizmus globális finanszírozójaként és sponzoraként ismert, nem tűrheti, hogy ilyen közvetett fenyegetés legyen a határai mellett.

Az izraeli kormány elkötelezett a saját és polgárai biztonsága mellett, ezért nem hagyja, hogy az Iráni fenyegetés megsokszorozódjon. Ebben az erőfeszítésben diplomáciai, politikai és katonai eszközöket egyaránt alkalmaznak annak érdekében, hogy megvédjék a területüket és az embereket.

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy amikor a Gázai övezetben konfliktusok vezetnek halálos áldozatokhoz és emberi szenvedéshez, az Iráni fegyverek és finanszírozás fokozódása a kulcsfontosságú tényező. Az extendált konfliktusok az iráni hatásoknak köszönhetően tartósan destabilizálják a régiót, és gátolják a béke és a fejlődés előmozdítását.

Ukrajna esetében is hasonló helyzet áll fenn. Az ország évek óta küzd a többé-kevésbé állásfoglalást nem tűrő orosz agresszióval. Az Iráni rezsim szintén támogatja és fegyverekkel láttatja el Ukrajna elleni fellépéseit. Az Iráni támogatottsággal hátszéllel a háta mögött az oroszok számára sokkal könnyebb olyan agresszív és provokatív lépéseket tenni, amelyek tovább súlyosbítják az amúgy is feszült helyzetet.

Az Izraeli nagykövet nyilatkozatában tehát visszautalva mindkét konfliktusra, azt hangsúlyozta, hogy mindkét esetben az Iráni rezsim az alapvető forrása a rosszindulatnak, a negatív erőknek. A világnak fel kell ismernie a tényt, hogy Irán fegyverei és támogatása fenyegetést jelent a stabilitásra és a béke iránti törekvésekre mindenütt.

Ahhoz, hogy valódi béke és stabilitás legyen elérhető a térségben és az világban, az Iránnal szembeni közös és határozott fellépésre van szükség. Az Izraeli kormányzat már régóta felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy tegyen határozott intézkedéseket az Iráni támogatás megszüntetése érdekében a terrorizmus érdekében. Ezáltal a regionális konfliktusok és az állandó feszültségek is széleskörűen megszűnhetnek, és út nyílik a béke és előrelépés felé.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!