Külföldi YouTube-videók segítségével sajátították el a bankrablás művészetét – Napiúj

Home / Single Blog

Az elmúlt években a youtube-videók robbanásszerűen növekedtek nem csak az online szórakoztatás terén, hanem számos praktikus tudás megszerzésében is segítettek. Nincs ez másképp az Napiúj legújabb hírével sem, miszerint néhány fiatal bankrablónak rejtett képzési lehetőséget nyújtottak a videómegosztó oldalak.

A cikk központi témája egy olyan bűnbanda, amely kizárólag youtube-videókból tanulta meg, hogyan kell bankot rabolni. Mindez a külföldi hírek alapján vált ismertté, hiszen egy hasonló esetnek a nyomán a rendőrség azonnali intézkedéseket tett a további hasonló incidensek megelőzése érdekében.

A fiatalok, akik a bűnbanda tagjai voltak, azt vallották a hatóságoknak, hogy az interneten találtak rengeteg olyan videót, amelyek részletesen bemutatták, hogyan kell tervezni és végrehajtani egy sikeres bankrablást. Azt is elmondták, hogy több videómegosztó oldalon, mint például a YouTube, megtalálták azokat a videókat, amelyekben más bűnözők részletesen bemutatták technikáikat, a legjobb menekülési útvonalakat, valamint a rendőrség elkerülésére szolgáló trükköket.

Ez a hír komoly aggodalmat váltott ki mind a közvéleményben, mind a hatóságok körében. Az emberi jogi szervezetek is felszólaltak az internetes tartalmak ellenőrzésének fontossága mellett, hiszen az ilyen jellegű videók fokozzák az erőszakkal és bűncselekményekkel való azonosulást a fiatalabb korosztályok között.

A YouTube-illetékesek pedig elmondták, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a platformot biztonságosabbá tegyék a felhasználók számára. Az ilyen jellegű videók hamisítványok lehetnek, vagy pedig a jogszabályokat sértik, ezért folyamatos ellenőrzéseket végeznek, és azt ígérték, hogy az ilyen tartalmakat azonnal eltávolítják a platformról.

Az olyan esetek, mint ez, újra felvetik az interneten történő álhírek és káros tartalmak terjedése elleni küzdelem fontosságát. Az embereknek mindig kritikus fogyasztóknak kell lenniük az online tartalmakkal kapcsolatban, és a hatóságoknak fokozniuk kell az erőfeszítéseiket az ilyen bűncselekmények megelőzése és az internetes felületek biztonságának javítása érdekében.

Az is világossá vált, hogy a fiatalok számára szükség van olyan alternatívákra, amelyekben hasznos tudást szerezhetnek. Így többek között az oktatási rendszereknek is fontosabb szerepet kell játszaniuk, szemléletformálással, tájékoztatással és digitalizációval egyaránt, hogy a fiatalok nem csak a bűnözésről tanuljanak az internetről, hanem hasznos és pozitív információkat is megszerezhessenek.

Ezért is további lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a videómegosztó oldalakon és az interneten való tartalomcserék minőség-ellenőrzése növekedjen. Együttműködést kell kialakítani az érintett platformok, a hatóságok és a szakértők között annak érdekében, hogy hatékony megoldásokat találjanak a hasonló incidensek megelőzése és a felhasználók biztonságának megőrzése érdekében.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!