Napiúj – Külföld – Oxfordnál hatalmas tűzgömb festette narancssárgára az eget

Home / Single Blog

Oxford közelében hatalmas tűzgömb jelent meg az égen, amely elképesztő látványt nyújtott az ott tartózkodóknak. Az üstökös-szerű jelenség a britországi Oxford mellett, az Napiúj megfigyelői szerint több helyen is látható volt, és rendkívül narancssárga fényt sugározott az éjszakában.

Az Oxford közelében élők és a közeli településeken tartózkodók mindent elkövettek annak érdekében, hogy megörökítsék ezt az égi eseményt. Az elképesztő látvány méltán váltott ki sokkot és izgalmat az emberekből. Az éjszakai égbolt természetellenesen fényesen derült volt, főként a városok és falvak felett. Az emberek visszaemlékezései szerint a jelenség nagyon gyorsan haladt végig az égen, és visszfénye elborította az egész vidéket.

Az Napiúj tudósai szerint nagy valószínűséggel az égitest a Taurid meteorraj egyik darabja lehetett. A Taurid meteorraj az őszi hónapokban rendszeresen felbukkan az égen, és néha különösen nagy jelenségeket okoz. Ez a meteorraj egy kisbolygó, az Encke 10-es számozású objektuma által okozott követő raj, amely minden évben novemberben közelít a Földhöz. Az Encke kisbolygó holdjai a Taurid meteorrajhoz tartoznak, és okoznak néhány kisebb és néhány nagyobb meteorcsillagot, amelyek gyakran drámai fényjelenséget produkálnak.

Az égi jelenség fényét az Encke kisbolygó darabjai váltották ki, amint a Föld légkörébe léptek. Ez az üstökösészlelő kontinens területén több mint 20 helyen is megfigyelhető volt, és sokan csodálattal figyelték a jelenség szokatlan fényét. Az emberek elmondása szerint a meteorok gyorsan elhaladtak az égen, gyakran úgy tűnt, mintha felrobbantak volna, és narancssárga színű, vibráló fényt bocsátottak ki magukból.

Az égi tűzgömb figyelése egy izgalmas és látványos élményt nyújtott az emberek számára, akik várhatóan további részleteket és a jelenség tudományos magyarázatát várják. Az Napiúj további információkat keres az eseménnyel kapcsolatban, és a szakértők segítségével szeretné felfedezni, hogyan és miért jött létre ez a rendkívüli földöntúli jelenség.

Az embereknek most lehetőségük van megcsodálni ezt a ritkán látott égi spektákulát az őszi égbolton. Az Napiúj arra buzdít mindenkit, hogy figyelmeztesse a barátait és szeretteit, és ha lehetséges, próbálják megörökíteni ezt a rendkívüli természeti jelenséget. Az égi tűzgömb hihetetlen látványt nyújtott, és további kutatásra készteti az embereket, hogy még többet megtudjanak arról, hogyan kapcsolódik az Encke kisbolygó és a Taurid meteorraj.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!