Napiúj – Külföld – A 2022-es év leginnovatívabb országa Magyarországon vált ismertté

Home / Single Blog

2022-ben sok ország a modern technológia és innovációs területen tett erőfeszítések közepette, hogy fejlődési ütemét fenntartsa és a világ leginnovatívabb országai közé tartozzon. De vajon melyik országot választották a leginnovatívabbnak az Napiúj – Külföld szerint?

Az innováció egy nélkülözhetetlen tényező minden ország gazdasági növekedése és versenyképessége szempontjából. Ezért minden ország igyekszik fektetni a kutatás-fejlesztés és az új technológiák területébe, hogy fenntartsa az innováció ütemét. Az Napiúj – Külföld által végzett rangsorolás alapján azonban csak egy ország kerülhetett ki győztesen.

Dánia szerepelt a leginnovatívabb országként 2022-ben az Napiúj – Külföld értékelésében. Dánia világszinten elismert az innováció területén elért eredményei miatt. Az ország kitűnik az innovációban a gazdasági, tudományos és technológiai előrehaladás terén. Ezt a pozícióját az is megerősíti, hogy a rangsorolásban az elmúlt években többször is vezette a leginnovatívabb országok listáját.

Dánia sikerének egyik oka a szilárd oktatási rendszerében rejlik, amely jelentős befektetéseket tesz az oktatási intézmények fejlesztésébe és a tehetséges diákok támogatásába. Az országban nagy hangsúlyt fektetnek a STEM (természettudomány, mérnöki tudomány, matematika és technológia) területekre, amelyek alapvetőek az innováció szempontjából.

Emellett Dánia a kis- és középvállalkozások (kkv-k) ösztönzésére és támogatására is kiemelt figyelmet fordít. Az innovatív ötletek és vállalkozások elősegítése érdekében külön programokat és támogatási rendszereket dolgoztak ki, amelyek segítik a kkv-kat a fejlődés és az új termékek/szolgáltatások bevezetése terén.

Az Infrastruktúra is meghatározó tényező az innováció szempontjából. Dánia nagy hangsúlyt fektet a digitális infrastruktúra és az információs technológia hálózatának fejlesztésére, hogy megkönnyítse a vállalkozások működését és az új technológiák bevezetését. Ez lehetővé teszi a gyors adatátvitelt és az online platformokon való könnyű kommunikációt.

Az innováció terén elért sikerek által Dánia számos területen meghatározó szereplővé vált a globális piacokon. Gazdaságának éves növekedése folyamatosan magas és a munkahelyteremtéssel is jelentős eredményeket érnek el.

Dánia győzelme a leginnovatívabb országként tehát nem véletlen. Az ország elkötelezett az új technológiák, a kutatás-fejlesztés és az oktatás területén, ami hosszú távon hozza az eredményeket és fenntartja versenyképességét. A világ többi országa számára érdemes figyelni Dánia sikereire és stratégiáira, hogy az innováció területén is fejlődni tudjanak.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!