A Mol osztalékot fizet részvényeseinek.

Home / Single Blog

Mol jelentős osztalékot fizet a részvényeseinek

A Mol-csoport tisztított EBITDA-ja 1773,9 milliárd forint volt tavaly

Az alap- és rendkívüli osztalék javaslata szerint a Mol-csoport csaknem 280 milliárd forintot fizetne ki a tavalyi év teljesítmény után. Az osztalék javaslat összesen körülbelül 350 forintot jelent részvényenként. A cél az, hogy a cég támogassa a részvényeseit a jelenleg nehéz piaci környezetben. A Mol áprilisban tervezi tartani az éves közgyűlését, ahol a részvényeseknek még hozzájuk kell majd szavazniuk az osztalékjavaslat elfogadásához.

A cég közlése szerint nagyon fontos tényező volt az osztalék kialakításánál, hogy figyelembe vegyék a jövőbeli befektetési terveiket, 2022-es eredményüket, az erős mérleget és a piaci környezet változásai okozta bizonytalanságot. A Mol-csoport tavaly jelentősen növelte tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményét. Az EBITDA értéke 1773,9 milliárd forint, ami 66,0% -os növekedést mutat az előző évhez képest. Az értékesítés nettó árbevétele pedig meghaladta az 9868 milliárd forintot.

A Mol részvényei a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Kedden a Mol részvények ára 2,92 százalékos emelkedéssel zárt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3170 forint volt, míg a legalacsonyabb 2312 forint.

A Mol-csoport olyan pénzügyi eredményeit, mint amelyeket a tavalyi év során elértek, könnyen fel lehet használni a további növekedésre. Bizonyos, hogy a vállalat továbbra is befektetéseket fog tenni, hogy üzleti portfólióját bővítse és az általános gazdasági környezet változásaihoz alkalmazkodjon.

Az osztalékfizetés jelentőségét hangsúlyozza, hogy azoknak jelentős segítséget nyújthatnak a nehéz piaci környezetben. A részvényesek hálásak lehetnek ezért az ajánlatért, és valószínűleg örülni fognak, hogy nem kell megvárniuk az évekig tartó növekedést, hogy pénzt kereshessenek a befektetésükkel. Az osztalékfizetések növekedése továbbá azt mutatja, hogy a Mol-csoport hosszú távú stratégiája eredményesnek bizonyul, és a vállalat képes az üzleti növekedés folytatására.

A Mol-csoport fő célja az, hogy továbbra is javítsa a minőséget és a hatékonyságot, és megőrizze vezető pozícióját a régiónkban. A vállalatnak rengeteg ambiciózus terve van, amelyekhez befektetésekre és erős pénzügyi eredményekre van szükségük.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!