Férfi Bács-Kiskunban támadt rá rendőrökre, azok egy gyermeket védtek.

Home / Single Blog

Aggresszív apa letartóztatása Bács-Kiskun megyében – a hatóságok rendőri segítséget kértek

Áll a bál a Bács-Kiskun megyei gyámhivatalnál

Március 20-án két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőkhez helyeztek el egy Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal járási hivatalában. Az elhelyezéssel kapcsolatban előzetes eljárás volt a gyámhivatal részéről, mert az apa az elvitele során agresszív magatartást mutathat. Mivel magát az apát is többszörösen büntetett előéletűnek tartották, rendőri segítséget hívtak a hatóságok az elvégzéshez.

Az események akkor váltak tarthatatlanná, amikor az egyik kormánytisztviselő elvitte az egyik gyermeket, majd az édesapa hirtelen felbukkanva sikeresen bántalmazni akarta a rendőrt és a hivatal dolgozóit. Az apa féktelen dühében azt kiabálta az intézkedő rendőröknek, hogy az ő gyereke az, és meg fogja őket ölni. A rendőrök, akik a jogszabályoknak megfelelően igazságosan cselekedtek, megbilincselni nem tudták a dühöngő férfit.

Az ügy előzményeiről korábban a gyámhivatal jelentést tett, amely szerint az apa többször is bántalmazta a gyerekeket, ezért az anya az állami nevelőszülőkhöz fordult a gyermekek elhelyezéséért. Az apa korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre és büntetőeljárás alatt állt, ami tovább súlyosbította az eset súlyosságát.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség azóta befejezte a nyomozást és elrendelte a letartóztatását a rendőrök és a járási hivatal munkatársai elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapra elrendelte, hogy megakadályozzák a bűnismétlés veszélyét és bizonyítást nehezítő tényezőket.

Az eset kapcsán a hatóságok mindenkit óvott attól, hogy bármilyen módon bántalmazást vagy erőszakot alkalmazzon az elszenvedettekkel vagy az állami tisztségviselőkkel szemben, mert az ilyen cselekedetek büntetőjogi következményekkel járnak.

A kiskorúak védelmének fontossága elképesztő, hiszen az ő érdekeiket kell az első helyen szem előtt tartani. Azok az emberek, akik az életüket kockáztatják, hogy megvédjenek egy sérülékeny gyermeket, méltósággal és tisztelettel bánjanak vele. A félelem és az erőszak mindig érzelmi nyomást vált ki az érintett személyekből, ezért fontos, hogy minden kerülje az erőszakos cselekedeteket, és a jogszabályoknak megfelelően lépjen fel az ilyen esetekben.

A bíróság határozatának köszönhetően a gyanúsított a hatóságok elleni támadásért megfelelő bűntetést kapott, és a többi szülő is vegye szem előtt azokat az érdekeket, amelyek az ő gyermekeik védelmét szolgálják. A kiskorúaknak joga van az alapvető emberi jogokhoz, a testi és lelki épségükhöz, valamint a megbecsüléshez és a méltósághoz.

Az érintett gyerekek biztonságának megteremtése és a tiszteletre méltó bánásmód biztosítása mindenki felelőssége kell legyen, hogy az ilyen drámai esetek ne ismétlődjenek meg és javuljon a társadalmi normák képe a gyermekvédelem terén. A tiszta gondolkodás és a jó praxis alapvető elemei annak, hogy az emberek cselekedeteikkel a világot jobb hellyé tegyék.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!