Bács-Kiskunban egy férfi rendőrökre támadt, fenyegetőzött, hogy „az az én gyerekem, megöllek titeket”.

Home / Single Blog

Egy apa agresszív fellépése miatt kértek rendőri segítséget két gyermek eltávolításánál

A védelmében fellépő személy rendőri túlkapás miatt előzetesbe helyezték

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőhöz át akart helyezni, azonban az ügy felvetett egy agresszív apát, aki rendőri segítség kérésére is önkényuralmi módszerekhez folyamodott. Az ügyészség viszont most letartóztatta őt, így az ügy részletei újra napvilágot láttak.

AZ APA A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSA SORÁN AGRESSZÍVEN LÉPHET FEL, EZÉRT RENDŐRI SEGÍTSÉGET KÉRTEK.

A gyámhivatal előzetes eljárásában felmerült, hogy az apa agresszíven léphet fel, ezért rendőri segítséget kért a kormányhivatal. Amikor azonban a rendőrök megérkeztek az érintett címre, az apa rendkívül kétségbeejtő módon reagált és agresszívan lépett fel a jogszerűen intézkedő hivatali dolgozók és rendőrök ellen.

A történet szerint az anyja kezében tartott kiskorú gyermeket az apa megpróbálta letépni az anyja karjából, miközben sikoltozva üvöltötte a járási hivatal munkatársainak, hogy az „az ő gyereke”. Nem állt meg itt azonban: a rendőrökre is rátámadt, amikor azok megpróbálták megakadályozni, hogy az ellenszegülő személy elvigye a gyermeket az anya karjából. Az isten háta mögötti címen alig sikerült a rendőröknek legyőzni az agresszív apát, mielőtt elmenekült volna a színhelyről.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nemrég elrendelte az apa őrizetbe vételét és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vette elő az ügyet. A bíróság letartóztatta őt – a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – egészen addig, amíg a döntés véglegessé válik. Az apa és védője fellebbezést jelentettek be, amelyet azonban a Szegedi Törvényszék elutasított.

Összefoglalva, az apaféle emlékezetes beavatkozása során a rendőröknek és a járási hivatal munkatársainak sikerült hatékonyan kezelniük a helyzetet. Bár a fellépés előrevetítette, hogy az apa komolyan eltúlzhatja a helyzetet, a rendőrök végül sikeresen védtek minden résztvevőt a történetben. Az ügyész végül úgy határozott, hogy az anyai jogok nagyobb védelmet élveznek, mint az apaéi, és ezért az apát előzetes letartóztatásba került.

Az agresszív fellépés és rendőri ellenállás témakörval ez az eset kapcsolódik össze leginkább.

Az üggyel kapcsolatban továbbra is kivizsgálás alatt állnak bizonyos jogi területek és a jogi felelősség kérdése is része a folyamatnak. Ennek ellenére az eset sokakat megrémisztett és felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényes határokat átlépve az embereket súlyos jogi következmények érhetik.

Az apa agressziója és rendőri ellenvétel témakörval az esetre talán mindenki emlékezni fog.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!