NapiÚj – Tech-Tudomány – Ezt teheti, hogy ne robbanjon fel a telefonja akkumulátora

Home / Single Blog

NapiÚj – Tech-Tudomány – Ezt teheti, hogy {ne} robbanjon helyezett a telefonja akkumulátora

Nem kevesebb, mint hét ember megsérült a Bronxban keletkezett tűzben, amelyhez 200 tűzoltó . A tisztek úgy vélik, hogy azon belül incidens egyben otthon tetején felfedezték robogó lítium-ion akkumulátorából eredt. 2022-ben a New York-i tűzoltóság nagyobb mint 200 e-robogó és e-bike által bátorított tűzesethez vonult ki az, melyek lehetnek {hat} {halálos} áldozatot követeltek − írta meg a CNN Business

Ezeknél a tüzeknél csak nincs lomha gyulladásról lehet kifejezés. Azon belül akku kifejezés válaszolva felrobban.

− említett Laura Kavanagh, azon belül new york-i tűzoltóság ellenőrzése azon belül újságíróknak.

A kaliforniai Carlsbadban a hét először keletkezett lakástüzet feltehetően egyben e-scooter lítium akkumulátora hozta. Kedden egyben riasztó videó látott napvilágot, amelyen egyben kanadai {háztulajdonos} a földszintre szaladva találta lángra lobbanni {elektromos} kerékpárjának akkumulátorát. Egyben előző hónapban Massachusettsben egyben többlakásos házban keletkezett tűzhely van azért továbbá vizsgálódnak kapcsolódó {problémák} van azért.

Ezek azon belül incidensek számos okból továbbá egyre több gyakoribbak. Először továbbá, a lítium-ion akkumulátorok ebben az időben már különböző rendszeresen technológiai termékben megtalálhatóak; laptopokat, fényképezőgépeket, okostelefonokat és elég kicsit teljesen más eszközt működtetnek.

Ezek lehetővé teszik a cégek számára, hogy azon belül egyre több vékonyabb eszközökbe számos órányi akkumulátor-üzemidőt préseljenek. Az éghető anyagokat használó akkumulátorok azonban a gyártói {hibák}, a pontatlan {használat} és azon belül elöregedés kombinációja van azért fokozhatják a kockázatot.

A lítium akkumulátorok alapvetően biztonságosak és csak nincs lehetséges, hogy meghibásodnak, azonban alig van eközben, ameddig nem olyanok {hibák}, és azon belül akkumulátorok csak nincs sérülnek mindkettő csak nincs kezelik őket rosszul. Minél számos akkumulátor veszi minket kerek, annál számos incidenssel megyünk {találkozni}

− említett Steve Kerber, azon belül Underwriters Laboratory (UL) Tűzbiztonsági Kutatóintézetének (FSRI) alelnöke és ügyvezető igazgatója.

2016-ban a Samsung világszerte visszahívta a Galaxy Note 7 készülékét, „akkumulátorcellás problémákra” hivatkozva, melyek lehetnek mivel a felszerelés kigyulladt és néha felrobbant. A HP és a Sony továbbá hívott újra utóbb lítiumos számítógép-akkumulátorokat tűzveszély van azért.

2020-ban a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) megtiltotta, hogy azon belül eszközökbe aktivál csak nincs szerelt lítium-ionos fémakkumulátorokat feladják a poggyászban, és azt említett, hogy azoknak azon belül utas kézipoggyászában kell lenni maradniuk, ha a légitársaság jóváhagyja őket, és 101-160 wattóra közötti teljesítményűek.

A lítium akkumulátorok által bátorított füst- és tűzveszélyes eseményeket a {repülőgép} utasterében tartózkodó utaskísérő munkások és utasok kezelhetik

− közölte azon belül FAA.

Azon belül kérdések ellenére a lítium-ion akkumulátorok továbbra továbbá elterjedtek napjaink legforróbb eszközeiben. A technológiai vállalatok arra hivatkoznak, hogy hamarabb töltődnek, hosszabb ideig tartanak, és több más energiát megteszik tárolni.

Azonban csak nincs mindenkinek lítium-akkumulátor egyforma.

A lítium akkumulátorok problémái

Dylan Khoo, azon belül ABI Research technológiai elemzőcég elemzője válaszolva {az elektromos} kerékpárok és robogók olyan akkumulátorokat használnak, melyek lehetnek körülbelül 50-szer nagyobbak, nek tekintik azon belül okostelefonokban lévő akkumulátorok.

Ilyen módra ha tűzhely keletkezik, azon belül sokkal veszélyesebb

− említett Khoo.

Khoo válaszolva mindenkinek lítium-ion akkumulátorban gyúlékony kellékek ők, és a Bronxban történthez kapcsolódó incidensek nagy valószínűséggel „termikus elszabadulás”, azaz láncreakció eredményei, melyik esetleg tűzhöz mindkettő katasztrofális robbanáshoz vezethet.

Ezt a folyamatot kiválthatja azon belül akkumulátor túlmelegedése, kilyukadása mindkettő {egy elektromos} hiba, illusztrációként rövidzárlat. Azokban azon belül esetekben, bármikor, amikor a tüzek töltés közbeeső időben spontán keletkeznek, nagy valószínűséggel gyártási hiba okozza a tüzet

− említett Khoo.

Kerber válaszolva a lítiumion-akkumulátor elsősorban alapú tűzesetek változata {mind} azon belül Egyesült Államokban, {mind} világszerte szinten rendkívüli módon emelkedik, specifikusan {az elektromos} biciklik és rollerek esetében, azért világjárvány idején megugrott azon belül ilyen áru eladása.

Miután a koronavírus berobbant, a házhozszállítások van azért robogók használata drámaian megugrott, specifikusan olyan helyeken, nek tekintik New York City. A szülők elkezdték csak túl drágának hordani őket, és olyan gyártókhoz fordultak, melyek lehetnek gyengébb minőségellenőrzést végeztek azon belül akkumulátor-rendszerekkel. A minőségi gyártóknak nem olyanok problémáik. Ezek a kérdések eközben fognak meg történni, ameddig csak nincs szabályozzák azon belül eszközöket

− említett Kerber.

Mit tehetnek a vásárlók?

Kerber azt javasolja, hogy az öregek UL-tanúsítvánnyal rendelkező {elektromos} kerékpárokat és robogókat vásároljanak nagyszerű hírű kiskereskedőktől; a web piacterek rendszeresen megnehezítik a fogyasztók számára, hogy megállapítsák, honnan származnak a áru. Ha tűzhely keletkezik, azt tanácsolja, hogy az öregek mérsékelten haladás nélkül evakuálják azon belül épületet, és hívják a tűzoltókat, minthogy maguk próbálják eloltani a tüzet.

A kandalló rendkívül hamarosan terjed, és a tűzoltó felszerelés ezen azon belül esetben csak nincs környezetbarát

− említett.

A tanácsadók arra figyelmeztetnek, hogy bárkinek, aki lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, aktivál kell lenni tartania a legjobb töltési és akkumulátorhasználati irányelveket. A Michigani Főiskola kutatói válaszolva mindenkinek ilyen típusú akkumulátorral rendelkező eszközt hűvös, száraz helyen kell lenni tölteni és tárolni, és csak nincs szabad csak túl nagyon sokáig mindkettő alvás közbeeső időben töltve hagyni − ez az azon belül javaslat nagy valószínűséggel {ellentétes} azzal, ahogyan elég kicsit vásárló kezeli a készülékét.

A megemelkedett hőmérséklet felgyorsíthatja csak úgy akkumulátor-összetevő degradációját, és létfontosságú biztonsági kockázatot jelenthet, együtt a tüzet mindkettő robbanást. Ha egyben laptop számítógép mindkettő {mobiltelefon} feltűnően zizeg töltés közbeeső időben, húzzuk ki az a konnektorból

− mondták a kutatók.

Azon belül akkumulátorokat továbbá visszatérően kivizsgálni a keresztellenőrzést kell lenni, hogy nincs-e rajtuk repedés, kidudorodás mindkettő szivárgás, és azon belül embereknek gyakran van a készülékhez mellékelt töltőt kell lenni használniuk, mindkettő egyben nagyszerű hírű beszállítótól származó töltőt kell lenni használniuk. Kerber válaszolva {az elektromos} robogó mindkettő kerékpár töltésekor soha nem szabad csak nincs szabad elzárni a tűzlépcsőt mindkettő a kijáratot.

{Bár} egyes akkumulátorok működési elvei biztonságosabbak, nek tekintik mások, Sridhar Srinivasan, a Gartner piackutató ügynökség első számú igazgatója válaszolva még pár évre {vagyunk} egyben egészségesebb, {biztonságosabb} lítium-ion alternatíva elfogadásától.

Azon belül LFP (lítiumvas-foszfát) akkumulátorok illusztrációként csak nincs melegednek annyira csak túl, nek tekintik teljesen más típusú lítium-ion akkumulátorok. A fejlesztés lent álló jövőbeli akkumulátortechnológiák, illusztrációként a nátrium-ionos mindkettő szilárdtest-akkumulátorok várhatóan a lítium-ion biztonsági problémáinak egyben részét továbbá megoldják ami után.

(Borítókép: Sean Gallup / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!