NapiÚj – Brand and Content

Home / Single Blog

NapiÚj – Brand and Content

Fehér Ági, a Femina.hu főszerkesztője évekkel a múltban egyben kerekasztal-beszélgetésben vett részt, {ahol} médiában első számú szerepet betöltő lányok osztották meg a tapasztalataikat, véleményüket a munkájukkal {kapcsolatban}.

„Azon belül alkalom végén felállt egy személy, és feltette azt a kérdést, hogy {akkor} ti most ilyen módra írogattok?”

– emlékszik újra a főszerkesztő.

„Én kértem egyben mikrofont, és egyszerűen annyit mondtam, hogy erről beszéltünk. Ezen a mondatban benne {volt}, hogy ha egyben lány a médiában eljegyzett, ír, azon belül egyszerűen olyan hobbika valószínűleg így lesz.”

Azon belül alkalom és a felszólalásban megfogalmazott vélemény boldogan a tipikus, és jelenleg már sokkal sokkal kevesebb ilyet hallgatni, a nőies újságírók feltétlenül találkoznak előítéletekkel munkájuk során. Március nyolcadika alkalmából médiában dolgozó, nőies újságírókkal, szerkesztőkkel beszélgettünk a szakmáról, illetve a „nőinek” mondott lapokról. A tanulságos eszmecsere során azon belül derül ki az, a gyakran felbukkanó előítéletek ellenére a nőies újságírók számára jelenleg nyitott a kiteljesedés lehetősége, a nőies lapok pedig annyit olyan témát továbbá feldolgoznak, hoz vezet mindkét nemet hirtelen érinti.

Azon belül erkölcsös szokások propagálásától a haditudósító nőkig

A közelmúlt újságírás {történelmi} léptékkel nézve is viszonylag tini, a megszületéséhez szükség {volt} a nyomtatás feltalálásához, illetve arra, hogy a társadalom hatalmas rétege tudjon tanulni. A nőies újságolvasók számát szorosan korlátozta azon belül analfabetizmus, amely magában foglalja tudás, hogy a 18. századi Franciaországban a lányok 27 százaléka {volt} helyzetben van egyed nevét jegyzetelni, {bár} a állapot a személy lakosságot tekintve sem {volt} jelentősen jobb. Annak ellenére már a közelmúlt sajtótörténet kezdetén, a 17-19. században Európa szerte megjelentek a specifikusan nőies célközönségnek szánt lapok, {bár} ezeket azon belül körülmények létfontosságú részében {férfiak} írták. Általában irodalmi alkotásokat közöltek, divatról írtak, azonban rögzített ügy {volt} azon belül „erkölcsös” szokások kritériumainak kivesézésé továbbá.

Glücklich Vilma, kezében „A Hölgy és a Társadalom” című folyóirattal.

Kép: Wikipedia

A személy újságírók túlsúlya ellenére hamar megjelentek a nőies „tollforgatók”, illusztrációként a spanyol Francisca azonban Aculodi már a 17. század végén szerkesztője {volt} a Noticias Principales y Verdaderas (magyarul Legjelentősebb és Igaz Információk) néven mutat lapnak. A politikai újságírásban korán megjelentek a lányok, 1848-ben a „forradalom szele” őket továbbá megérintette, a „népek tavaszán” sorra alapultak a lányoknak szóló és hölgyek által (továbbá) írt kiadványok, illusztrációként a francia La Voix des Femmes (magyarul Hölgyek hangja). A század végén kibontakozó feminista hullám – annyit egyéb teljesen más sőt – a lányok médiajelenlétét továbbá erősítette, hazánkban illusztrációként 1906-tól szándékozni meg a Feminista Tartozás Értesítője Glücklich Vilma szerkesztésében.

A 20. század tragikus módon alkalmat mint jog arra, hogy a nőies újságírók bebizonyíthassák, hogy a leginkább „embert próbáló” körülmények {között} továbbá helytállnak. A haditudósítók {között} egyben lány akadt, ilyen {volt} a fotós Gerda Taro, aki a spanyol polgárháború frontvonalában készítette mélyen megrázó felvételeit, mindkettő Marguerite Higgins, aki tudósított {a második} világháborúról, a koreai háborúról és a vietnami háborúról, munkásságának azon belül elismeréseként pedig Pulitzer-díjban részesült.

„Úgy kezdődött, hogy megnyertem egyben drámaíró-pályázatot”

Napjainkban már egyedül tiszta, hogy lányok újságírással mindkettő szerkesztéssel foglalkoznak, a a hely szebbnek, a hely gyengébbnek mondott képviselői azon belül írott média legkülönbözőbb területein érnek el eredményeket, a legkülönbözőbb karrierutakat bejárva.

Fehér Ági

Fehér Ági

Fehér Ágit már fiatalon megfogták a hazánkban a kilencvenes években mutat glossy magazinok.

Fiatalosak {voltak}, sokszínűek, terhelés úttörő témát dolgoztak helyezett, illusztrációként a párkapcsolat mindkettő a szexualitás területén.”

Ági már a főiskolás éveiben gyakornoki munkát szerzett azon belül {akkor} még aktuális Wellness magazinnál, és azóta továbbá a médiában eljegyzett, jelen munkahelyén 18 éve kezdett.

„Minden alkalommal a vállalat elődjéhez kerültem még létezett a Femina. Létrehoztuk, és rengeteget dolgoztunk, dolgozunk rajta. A hely tavaly {volt} 15 éves, ez az masszív idő, azóta terhelés változás megtörtént, a hely nagyobbak, a hely egyszerűen finomhangolások.”

A befektetett munka pedig megtérült, hiszen a Femina piacvezető a web nőies magazinok terén.

Reiber Gabriella

Reiber Gabriella

Reiber Gabriellának, a Dívány.hu főszerkesztőjének pályáját kijelölte a vitathatatlan tény, hogy tizenhat évesen megnyert egyben tehetségkutató-drámaíró versenyt, művét pedig a Merlin Színházban adták ajánlani. Azon belül ELTE bölcsészkara után a piacvezető gossip magazinnál helyezkedett el, ami után szabadúszóként írt számos nőies lapnak, de biztosan azon belül időkeret tartott nagyon sokáig.

„Annyira {volt} azon belül én vonalam, és kaptam egyben ajánlatot, kommunikációs szakértőként helyezkedtem el azon belül Akadémikusunk és Kulturális Minisztériumban.”

Gabriella cirka tíz 12 hónap múlva már azon belül ELTE marketingvezetői székében ült, azonban mégiscsak visszatért azon belül újságírás világába, azon belül ő vezetésével újult meg a Divany.hu, ilyen módra nőtt azzá egyben mélyebb, elemzőbb, színesebb tematikájú {magazin}, melyik esetleg a nőies olvasók sőt a férfiakat továbbá helyzetben van kezelni.

„Minden alkalommal távoztam a kommunikációs vezetői pozícióból, még tudtam, mi {hiányzik} őszintén, aztán észrevettem, hogy azon belül újságírás és a pszichológia. Most úgy érzem, hogy a Díványnál megtaláltam a helyemet.”

Sümegi Noémi

Sümegi Noémi

A „alap” politikai újságírásból sem hiányoznak a lányok, Sümegi Noémi a rendszerváltó parlament folyosóján faggatta annyit teljesen más politikus sőt Kónya Imrét és Torgyán Józsefet a „haza sorsáról”. Noémi első diplomáját magyar-történelem szakon szerezte meg, azonban fiatalon bekerült a Magyar Nemzethez, ott belpolitikával foglalkozott. „{Éjjel-nappal} bent voltunk a parlamentben, {akkor} még létezett internet és {mobiltelefon}, azon belül épületben {volt} egyben telefonos szoba, onnan vezetékes készüléken adtuk jobbra le a híreket. A lapoknál ollóval kivágott archívumok {voltak}, ezeket kellett kikérni, ha szükség {volt} információra” emlékszik újra Noémi a „masszív időkre”. 
A „Nemzet” után 17 évig a Heti Válaszol munkatársa {volt}, a belpolitika után Kulturális rovatvezetőként {dolgozott}, ezzel párhuzamosan a Magyar Finomságok gasztro-kulturális {magazin} elszámolható szerkesztője {volt}, vannak azon belül NapiÚj kulturális rovatának szerkesztője.

Létezik-e nőies újságírás, szükségünk van nekik nőies magazinokra?

A három ők sok képzett szakember igazából hisz abban, hogy azon belül újságíró nemének jelentősége nem lenne, hogy egyben „lány érzékenyebb, a személy pedig jobban ért úgy hogy hozzá” alapokon bármely személy a neme van azért rátermettebb nem lenne egy-egy ügy feldolgozását illetően.

Sok topikot ugyanúgy meg tud írni egy személy és egyben lány, {kiemelkedő} nőies újságírók léteznek a lefedettség mindkettő oknyomozás területén”

– mondja Fehér Ági.

Preferenciák azért ők, de biztosan sokkal kicsit a nem nyilvános tapasztalatokról szól, azon belül „eleve elrendelésről”, illusztrációként a családtámogatási technikák témájához egyben lány magasabb érzékenységgel tud hozzányúlni, azonban ennek azon belül ok abban rejlik, hogy azon belül ilyen jellegű gondok a magyar családokban nagyrészt azon belül anyára hárulnak, azon belül apákra.

Reiber Gabriella egyben döntő fontosságú elvi dolgot fűz úgy hogy hozzá a kérdéshez:

Ha azt mondom, hogy egyben lány a legjobb cikket tud írni a gyereknevelésről, nek tekintik egy személy, {akkor} ezzel ezeket a feladatokat nagyrészt a nőkhöz társítom, holott a gyerekkel való törődés, gondoskodás mindkét , mindkét apa vagy anya közös feladata és felelőssége.”

Sümegi Noémi úgy tapasztalta, hogy a személy politikusok annyit esetben szeretné szóba elegyednek egyben nővel, nek tekintik egyben egy másik férfival, Fehér Ági munkája során viszont beütközött már párszor a mansplaining jelenségébe, {bár} úgy tapasztalja, hogy a állapot annyit tekintetben javulóban lehet. Reiber Gabriellát kicsit a kommunikációs szakemberi pályája lent a megér kedvezőtlen tapasztalatok. A nőies lapok fogalmát minden ember használja, {bár} lehet továbbá létezik tankönyvi definíciója ennek a fogalomnak.

„A bulvárt, azon belül ezót, a divatot szokták tipikusan nőies témáknak mondani, ha egyben lap ezeket felveszi a profiljába, {akkor} már nőies magazinnak feltételezik, igazságban azonban {férfiak} továbbá olvassák őket”

– véli Reiber Gabriella.

Lapja, a Divány.hu kulturális, {történelmi}, pszichológiai és {életmód} témákkal foglalkozik, {itt} igazán nem kell létjogosultsága ennek a változékonyság megkülönböztetésnek, olvasótáborukban csak kb fele-fele arányban ők a két tagjai.

Fehér Ági egyben dedikáltan nőies magazint eredményekhez vezet, azonban képlékenynek látja a „női-férfi” kérdések fogalmát.

„A nőies site fogalma már eltűnőben lehet. Végül is ők kérdések, amik specifikusan lányoknak szólnak, mi továbbá ők sok írunk nőies divatról, férfiról pedig . Azonban terhelés olyan témánk lehet, hoz vezet gendersemleges, a vezetéstechnikai cikkeinket a lányok továbbá sokan olvassák, a kvízeinket pedig minden ember kitölti. Viszont ők sok írunk nőies példaképekről, vállalkozó nőkről, a történelmi múlt ismert nőalakjairól. Szükséges mutatni, akár nem továbbá léteznek.”

Azon belül eredményeket felmutatni helyzetben van lányok sőt döntő fontosságú a mindennapos, nőket érintő {problémák} bemutatása. Sümegi Noémi kisgyerekes anyaként Lukács Eszter néven írt tárcasorozatot, amiből egy idő múlva e könyv nőtt azzá Lukács Eszter válogatott élete címmel.

„Ez az ez rendkívül nőies ügy {volt}, egyben {anya} két kisgyerekkel próbálja megállni a helyét, a munkában, anyaként és feleségként továbbá meg szükségei felelni.”

Noémi jelen pillanatban rengeteget {dolgozott} éjszakánként, hogy napközben a gyerekekkel tudjon időt tölteni.

„Azon belül oviban kiderült, hogy elfelejtettünk gömb alakú alakú mackósajtos dobozt bevinni, »pedig ezt, anyuka, direkt kértük«, és hogy {egyedül} azon belül én gyerekemnek {volt} fehér csipkés térdzoknija a tornabemutatón.”

– ilyen és ehhez kapcsolódó helyzeteket (ebbe együtt azon belül óvónők lesújtó tekintetét) ismerősek gyakran azok mindenkinek {anya} számára.

{A munka} és a családi élet összeegyeztetése lányok tömegét kényszeríti logisztikai bűvészmutatványok bemutatására, azonban gondolkodjon-e, vajon segíthet-e ennek (és annyit egyéb teljesen más nőket érintő) nehézség felszámolásában a évente március nyolcadikán mentett nőnap?

Reiber Gabriella egyezõen mindenképp megéri szemléletformálásra felhasználni a jeles napot, más, mint inkább akkor letudni egyben mező bonbonnal és egyben szál virággal.

„Nem kellene tetszik a tartalmi anyag nélküli nőnapi kliséket. A figyelmességek sőt jelen időben leginkább azzal a női-férfi egyenjogúsággal kell lenni foglalkoznunk, aminek természetesnek kell lennie azon belül 12 hónap mindenkinek napján.”

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Branded Content készítette, azon belül Indamedia  megbízásából, azon belül NapiÚj szerkesztősége. 
Arról, hogy mi továbbá azon belül a támogatói tartalmi anyag, itt olvashat részletesebben, ha üzenne nekünk, ezen a címen elérni minket.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!