NapiÚj – Sport – Éljen a forradalom?! Elrabolták az F1 rekordvilágbajnokát

Home / Single Blog

NapiÚj – Sporttevékenység – Éljen a forradalom?! {Elrabolták} azon belül F1 rekordvilágbajnokát

Azon belül {akkor} már 47. életévében járó argentin nemcsak a kor {legnagyobb} klasszisa {volt}, 1951 és 1957 {között} kapott 5 világbajnoki címével Michael Schumacher (7) érkezéséig a sportág rekordere {volt}. A németet köztesben Lewis Hamilton (7) lehet beérte, azonban ilyen módra lehet egyszerűen a német és a brit klasszis előzi meg Fangiót.

Fulgencio Batista kubai elnök 1957-ben azzal a céllal alapította meg a Kubai Nagydíjat, hogy sokkal több turistát vonzzon azon belül országba, {bár} versenyzők nem lesz {volt} egy része a Formula–1-es világbajnoki sorozatnak.

Havannában lehet a Maserati 300S-sel tól kezdve Fangio bizonyult a legjobbnak, megelőzve azon belül ugyancsak ismert autóversenyzőnek számító, egy idő múlva még legendásabb autótervezővé váló Carrol Shelbyt.

Egyben évvel egy idő múlva lehet úgy festett, hogy azon belül argentin diadalmenetét hozza a viadal, azon belül időmérő torna megnyerése után viszont 1958. február 23-án Fidel Castro Július 26. Mozgalmának két fegyverese bement a honos Üdülőhely Lincolnba, hogy elrabolják!

Batista elrendelte, hogy a versenyt úgy folytassák, {mintha} mi sem megtörtént volna, {miközben} rendőri csapatokkal kerestette a pilótát. Városszerte útlezárásokat, a repülőterekre, amellett azon belül összes versenyzőhöz őröket rendelt.

Fangiót közbeeső időben három többben helyen tartották fogva, elrablói engedélyezték neki, hogy követhesse a versenyzők alakulását (Stirling Moss győzött), a harmadik házban a sajátjuk szobája {volt}, azonban elmondása együtt meg {volt} arról győződve, hogy mindegyik percben fegyveres őr beleért azon belül ajtaja korábban mint.

Azon belül elfogók forradalmi programjukról beszéltek neki, azonban őt ez az nem lesz érdekelte, mert a lefedettség úgy en bloc nem lesz foglalkoztatta.

Azon belül Alfa Romeóval, a Ferrarival, a Maserattival és a Mercedesszel lehet F1-es világbajnoki címet író versenyzővel rendesen bántak fogvatartói, és 29 órával elrablását követően elengedték el.

Azon belül indíték a versenyzők törlésének kikényszerítése {volt}, ezzel próbálták megszégyeníteni a Batista-rendszert. Miután Fangiót nem lesz sokkal a futam után átadták azon belül argentin nagykövetségnek, elég kicsit kubai meg {volt} győződve arról, hogy Batista elveszíti hatalmát, mivel nem lesz sikerült felkutatnia a fogvatartókat.

A kubai forradalom megtalálod magad gyakorlatilag egyben évvel egy idő múlva, 1959 januárjában vette alakított a kormányzást, azon belül arra azon belül évre kiírt Kubai Nagydíjat már törölték a naptárból, {bár} 1960-ban egyszer visszatértek a versenyzők, hogy még egyszer Mosst intsék jobbra le elsőként.

Azon belül 1958-as Francia Nagydíjon állt utoljára rajthoz a Formula–1-ben, és {bár} különféle rekordját megdöntötték, eddig ő rendelkezik az egyik legjobb győzelmi aránnyal: versenyei 46,15 százalékát ő nyerte meg (24/52). Viszonyításként ez az Hamiltonnál 33,23 részesedés (103/310), Schumachernél 29,55 (91/308), a legutóbbi két kiírást megnyerő Max Verstappennél pedig 21,47 (35/163). Egyben körön még jobbnak bizonyult: 29 alkalommal fordult övé a pole hely, hoz vezet 55,77 százalékos mutató és ugyancsak kiemelkedően az egyik legjobb hatékonyság.

Visszatérés Kubába

Fangio 23 évvel egy idő múlva, 1981 szeptemberében visszatért Havannába, {ahol} találkozott korábbi elrablóival. Mielőtt visszatért Argentínába arról beszélt a sajtónak, hogy teljesítette két {legnagyobb} álmát: 

Visszatérni Kubába, és személyesen {találkozni} Fidellel.

Egyik fogvatartójával, Arnol Rodríguezzel üzleti kapcsolatot tartottak fenn, minden alkalommal a dél-amerikai országba utazott. Utóbb ugyanő könyvet írt azon belül eseményekről, Fangio-hadművelet címen, amiben leírja az emberrablás és a szabadon engedés részleteit. A forradalmi mozdulat nagy világszerte visszhangot váltott ki az, Havanna és Fidel neve lehet terjedt körűen azonosított fordult, azonban azon belül argentin versenyző számára lehet hatalmas hírverést bevezetett azon belül alkalom.

Szabadon engedését követően arról beszélt, hogy:

Ez életbevágóan fontos rendesen bántak velem, sosem takarták jobbra le a szemem, mindkettő százszor lehet bocsánatot kértek tőlem. Rendes fickóknak tűntek. Azt mondtam a lázadóknak, hogy ha azon belül elrablásom célt szolgál, ám vagy nem az.

Azon belül elrablásról 1999-ben még filmet lehet készítettek.

(Borítókép: Juan Manuel Fangio azon belül 1957-es Kubai Nagydíj megnyerése után – Hy Peskin/Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!