NapiÚj – Külföld – Rendőrnek álcázhatta magát a pesavári mecsetrobbantás elkövetője

Home / Single Blog

NapiÚj – Tengerentúl – Rendőrnek álcázhatta magát a pesavári mecsetrobbantás elkövetője

„Elismerem, hogy biztonsági hibáról megkaphattad kifejezés. Azon belül embereim csak nincs lehet megállítani (a merényletet), és az azon belül én hibám” – jelentette ki az Moazzam Dzsah Anszári újságírók korábban mint.

Utasította azt továbbá, hogy a hatóságoknak „szép nagyon jó” információik ők azon belül öngyilkos merénylő személyazonosságáról a holttest feje és a biztonsági kamerák felvételei alapján.

Hozzátette, hogy a merénylő motorkerékpáron, bukósisakkal a fején érkezett a mecsethez, ami után útbaigazítást kért, és {elindult} azon belül építkezés irányában. A rendvédelmi tisztviselők azért csak nincs ellenőrizték, eredményeként azt hitték, egyben társukról megkaphattad kifejezés. A rendőrkapitány hozzátette, hogy a merénylő csak nincs {egyedül} tervelte ki az tettét, egy teljes közösség beleért mögötte.

Azon belül Afganisztánnal határos változnak székhelyén, Pesavárban hétfőn követtek el öngyilkos merényletet egyben mecsetben, a terrortámadásban nagyobb mint százan meghaltak. Azon belül áldozatok nagyrésze rendőr, a mecset ugyanis a környéken lakó rendőröknek és családjaiknak épült, és egyébként éppen ez az oka a környéken szigorú biztonsági irányelvek {voltak} érvényben.

Idzsáz Hán, Pesavár rendőrfőnöke utasította, hogy a nyomok alapján terhel embert őrizetbe vettek. Hozzátette: azt sem zárják ki az, hogy belül segítsége {volt} a merénylőnek, azonban eközben számos információt a folyamatban lévő nyomozás van azért csak nincs osztanak meg.

Azon belül utóbbi évek legsúlyosabb terrortámadása

Évek óta a hétfői {volt} a legsúlyosabb terrortámadás, amelyet azon belül nemzet biztonsági erői felé követtek el. Attól függetlenül a régióban legaktívabb militáns csoport, a pakisztáni tálibok (Tehrík-i-Talibán Pakisztán, TTP) tagadta, hogy köze nem lenne a robbantáshoz, felmerült annak a gyanúja továbbá, hogy a csoport egyik szakadár frakciója, a Dzsamaat-ul-Ahrár (Szabadon Közössége) számlájára írható a merénylet.

Ez lehet a csoport a elszámolható a maradék {között} a Pakisztán keresztény kisebbsége felé elkövetett legsúlyosabb terrortámásért: 2013-ban egyben pesavári keresztény templomban a csoport két öngyilkos merénylője robbantotta helyezett magát. A terrortámadásnak 127 halottja és számos más nek tekintik 250 sebesültje {volt} – számolt aktivál azon belül MTI.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!