NapiÚj – Tudomány – Tudjuk, hogy káros az egész napos ülés, mégis rettegünk felállni

Home / Single Blog

NapiÚj – Tudomány – Mindannyian tudjuk, hogy veszélyes mind a napos ülés, mindazonáltal rettegünk felállni

A gyakrabban a nyolc óránál tovább tartó, kitartóan egyben helyen, komolyabb {mozgás} beiktatása nélküli, munkahelyünkön való ücsörgés elképesztően veszélyes hatással valószínűleg így lesz azon belül egészségünkre, azonban a legtöbben mégsem tehetjük meg azt, hogy a teendők és azon belül előírt munkamenet sőt el tudjunk szakadni azon belül ülőalkalmatosságoktól. {Bár} a fürdőszobába mindkettő a konyhába kimenjen, minden ember felkel egy-két {perc} erejéig, bármikor, amikor éppen a teendői engedélyezik, a testünknek ennél azért többre lehet akarni ahhoz, hogy a {hosszú} éveken alakított történő egyben hazai ücsörgést átvészelje. 

Egyben legújabb elemzés egyezõen ugyan intézkedni {már létezik} egyben méltányosan könnyű felbontás (csak nem, csak nem kell lenni egyből felmondani), azon belül American College of Sports Medicine folyóiratában publikált {eredmények} és javaslatok csak nem minden ember számára jelenthetnek megoldást. A tanulmány szerint félóránként 5 {perc} egyszerű sétálni is segíthet visszavágni a {hosszú} munkanapok állandó ülésével járó emelkedett egészségi kockázatot.

Bár annyit munkahelyen ez lehet a sűrű, átmeneti munkamegszakítás továbbileg is nehezen megoldható, megéri minden dolgot megtenni azért, hogy ezt aktivál mindannyian tudjuk iktatni a napjainkba. 

Néhány évtizede köztudott már, hogy azon belül ülés növelheti azon belül olyan erő {betegségek} kialakulásának és azon belül {azok} romlásának kockázatát, csak mint a cukorbetegség, a szívbetegségek és biztos ráktípusok

– említett Keith Diaz, a tanulmány első számú szerzője és a Columbia University Medical Center viselkedésgyógyászati professzora. A szakemberek egyezõen azért – ahogyan lényegében a legtöbb táplálkozással utalva javaslat esetében – azon belül ülőmunkát érintő {mozgás} beiktatására továbbileg is tényleges előírásokat és irányvonalakat kell lenni megtudni. 

Egyben lomha sétálni továbbileg is megoldást jelentene

Hiába ad a rendkívül egyszerűnek tűnő, korántsem megerőltető megoldást azon belül egészségi {problémák} megelőzésére a tanulmány, kevés munkahelyen képzelhető el azon belül, hogy mindegyik hasznosított félóránként 5 percre elszakadjon a számítógéptől mindkettő egyéb munkaeszközétől, és nekiálljon bolyongani azon belül irodában mindkettő azon kint. Pedig csak nem kell lenni a rendkívül lendületes testmozgásra gondolni, a sétálni tempója ugyanis megfelelő, ha azon belül átlagosnál lassabb, 2,5 kilométer per órás sebességű. 

A kutatók még csak nem tudják pontosan van, miért olyan egészségtelen azon belül ülés, azonban az működési elv egyezõen azon belül izomszövet fontosak azon belül olyan kérdések szabályozásában, csak mint a vércukorszint és a {koleszterinszint}. Ha egyszerűen túl nagyon sokáig ülünk, azon belül izmoknak nem lett volna lehetőségük összehúzódni és optimálisan {működni}, ilyen módra a szervezetünk sem meg fog elegendő {működni}. 

A tanulmány vezetője, Keith Diaz egyezõen még ha 5 {perc} nem lenne azon belül tökéletes {mozgás} félóránként, már egypercnyi egyszerű sétával továbbileg is nagyban tehetünk azon belül egészségünkért, a elemzés során ugyanis már annyira {mozgás} továbbileg is csökkentette a tagok vérnyomását – ez az pedig a erő betegségekben áldozatok esetében akár nem életmentő továbbileg is valószínűleg így lesz. 

Azt hiszik, csak nem dolgozunk? 

An körvonalazódott tippek ellenére azon belül igencsak kevés munkamegszakítással járó sétát lényegében a legtöbb hasznosított csak csak nem meri megtenni, eredményeként tartanak attól, hogy a munkatársaik és a feletteseik bírálják a munkamoráljukat. Ez lehet a stressz azonban elkerülhető valószínűleg így lesz. 

Elképesztően hatalmas számban folytatnak az öregek inaktív, ülő életmódot mindkettő ülőmunkát, mégsem merünk egyben minimális mozgást sem beiktatni munka közbeeső időben. Ez az abból eredhet, hogy tartunk attól, ha felkelünk azon belül asztalunktól, {akkor} a kollégák és a főnökeink azt hiszik, csak nem dolgozunk

– vélekedett Diaz. A szakember egyezõen csak nem a munkavállalókat kell lenni elsősorban arra ösztönözni, hogy iktassák jobbra a mindennapjaikba azon belül apró munkamegszakítással járó sétákat, de járulékosan a vezetőket, hogy utasítsák és biztassák intézkedni a beosztottjaikat. Ez az még azon belül előnyükre továbbileg is válhatna, a kutatócsoport megállapítása egyezõen ugyanis a tévhittel nem tetszik nem beszélve {a munka} kárára menne a sétálgatás, de járulékosan szint hogy jelentősen jobb munkamoráljuk és teljesítményük nem lenne azon belül alkalmazottaknak. 

Azon belül ülőmunka bizonyítottan veszélyt szándékozni azon belül egészségre, azon belül {egészséges} hasznosított pedig sokkal termékenyebb munkavállaló. Ha bármely egyén egyszerűen a termékenységre feltesz a munkában, abban csak nem ezek a néhány perces megszakítások fognak gátat szabni, ugyanis a megszabott munkaidőnél jóval kevesebbet tölt azon belül ember a munkával {akkor} továbbileg is, ha {végig} a számítógépe mindkettő a munkaeszköze korábban mint ül

– tette úgy hogy hozzá a tanulmány készítője, kiemelve: {bár} azon belül álló íróasztalok egyre több számos helyen népszerűek, ezekkel lehet, hogy nem lesz megvalósítani a kellő hatást. 

Egyben nyújtózás továbbileg is {hasznos} valószínűleg így lesz 

Valljuk aktivál, lényegében a legtöbb munkahelyen abszolút elképzelhetetlen, hogy mindegyik egyes félórában képesek legyünk úgy megszakítani a munkánkat, hogy azon belül ötperces séták beleférjenek, azonban a tanulmányt készítő kutatók mindenkit arra biztatnak, hogy bármikor, amikor egyszerűen tehetik, mozduljanak meg, akár nem egyszerűen egyben nyújtózás mindkettő egyben pillanatra való felállás erejéig.

{Bár} a mostani kísérlet során egyszerűen a beiktatott séták jótékony hatásait vizsgálták, {korábban} megállapították azt továbbileg is, hogy a székünkben való derékhajlítások és számosban törzsdöntések továbbileg is megdolgoztatják a rekeszizmokat, hoz vezet amellett, hogy jótékony a vérnyomásunknak, a megfelelő testtartás megőrzésében továbbileg is {segítenek}. 

A döntő üzenet van-e vagy sem a képességeink alapján a lehető legtöbb módon mozogjunk, vagy nem az azon belül egyben pillanatra való felállás, egyben nyújtózás mindkettő guggolás. Sokan védekeznek azzal, hogy {a munka} van azért nem lett volna idejük manőverezni, azonban a {mozgás} mércéjének csak nem kell lenni magasan lennie. A cél, hogy bármennyi időre tudatában van megszakítani azon belül ülést bármilyen mozgási szünettel, azon belül már őszintén {hasznos} valószínűleg így lesz, és {hosszú távon} azon belül egészsége szempontjából továbbileg is szállít némi befizetést

– emelte ki az Diaz.

(Borítókép: Oli Scarff / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!