NapiÚj – Vélemény – Egyesek megvesztegetnek, mások diktálnak Brüsszelben

Home / Single Blog

NapiÚj – Vélemény – Egyesek megvesztegetnek, mások diktálnak Brüsszelben

Azon belül Európai Parlament látványos korrupciós botránya egyik oldalon azon belül emberi mohóságról és telhetetlenségről, a másikon pedig egyes kormányok önfényezési kényszeréről szól. Rendesen mutatja azon belül EP összesen külpolitikai politikájának a sebezhetőségét. (Külpolitikán azon belül EU-n kívüli országokkal való kapcsolattartást értve.) Azon belül persze túlzott uniós fizetések mögött azon belül a megfontolás továbbá szerepet előad, hogy minél magasabb a jövedelem, annál kevésbé megvesztegethető azon belül ember. Nagy többségének esetében ez az nyilván tényleg működik, azonban az jelzők betartva általában ők olyanok, akiket megszédít a sokkal több és többletpénz. A jellegzetesen karriervadász, gátlástalanul és szabályok {nélkül} érvényesülni vágyó Eva Kaili ez az utóbbi fajta jellegzetes képviselője. 

{Bár} a jobboldali média előszeretettel hangsúlyozza a lány „baloldaliságát”, a tényleges görög baloldalt nem lesz Kaili korrupciós ízű PASZOK-ja, de járulékosan a Sziriza képviseli.

Ellentéte oldalon szükség {volt} olyan kormányokra, melyek lehetnek számára létfontosságú, hogy azon belül Európai Parlament {milyen} véleményt képviseli róluk jelentéseiben, nyilatkozataiban. Katar és Marokkó jellegzetesen olyan muszlim nemzetek, melyek lehetnek rendszerét a Nyugat is viszonylag elfogadhatónak tartja, és vezetőik szeretnék fenntartani a nagyszerű hírüket. Katar számára elsősorban a foci-vb, Marokkónak pedig Nyugat-Szahara birtoklása van azért kellett leszerelnie a lényeges hangokat. Szatírikusan fogalmazva, ezek azon belül nemzetek legalábbis jelentősen veszik azon belül EP-t. Észak-Koreát aligha rázza meg egyben elítélő döntés, ahogy Lukasenka álmát sem zavarja, ha egyben Eva Kaili százegyedszer továbbá aggályosan megdorgálja.

A külpolitika nagyon sokáig is viszonylag egyedi pálya {volt}. Számos nyelv ismerete, nagy körű tájékozottság, egyfajta higgadtság kellett úgy hogy hozzá. Az elsődleges nagykövetek alapvetően művelt arisztokraták {voltak}, azok otthonosan mozogtak a fogadó országban továbbá. Még a Szovjetunió első diplomatái {között} továbbá számos arisztokrata akadt, Kádár János pedig nagyon sokáig egyben református püspököt tartott külügyminiszterként. A hordószónokokat és a semmihez sem értő pártkádereket alapvetően ház hasznosították. Azon belül utóbbi évtizedekben aztán populista fordulat megtörtént a külpolitikában továbbá. A bulvársajtó a maga egybites primitívségével betart és kreál világszerte eseményeket, istenít és befeketít külhoni politikusokat.

Megerősödtek a civil szervezetek, melyek lehetnek a hely valós információk, a hely előítéletek alapján, azonban ellentmondást nem lesz tűrően minősítenek kormányokat, rendszereket, ritkán burkoltan kultúrákat és vallásokat továbbá.

Kialakulnak a skatulyák, amelyekbe azon belül úgynevezett közvélemény a jókat, a gonoszokat és a megjavíthatókat gyömöszöli, és innen {kezdve} a külpolitizáláshoz elegendő e skatulyák ismerete. 

Azon belül Európai Parlament külpolitikai tevékenysége, nyilvános vitái, állásfoglalásai, többben díjai és gesztusai jórészt ebbe a kategóriába tartoznak. Mindez kevésbé vonatkozik azon belül EU külpolitikai szolgálatára, ahova munkavállalóként alig van versenyvizsga alapján valószínűleg így lesz bejutni. Azon belül Európa Tanácsban, hoz vezet nem lesz hasonló azon belül EU-val, és ahova a nemzetállamok delegálják a képviselőket, angol és francia a munkanyelv, a tagoknak ezeken kell lenni felszólalni, anyagot írni, szerepelni. {Bár} a nyelvtudás nem lesz mindenkinek, mindazonáltal egyfajta minőségi szűrőt szándékozni. Azon belül Európai Parlament tagjaitól azonban semmilyen nyelvtudást sem jósolnak el, és mivel {mindenkinek} lehetősége lehet egyben parlamentközi delegációba bejutni, maradék soron bemondásra továbbá valószínűleg így lesz bárki Argentína, Indonézia mindkettő éppen Katar szakértője. 

Jártam Észak-Makedóniában választási megfigyelőként olyan parlamenti kollégával, aki a cirill betűket sem ismerte, nekem kellett felolvasni számára a plakátok szövegét. Ennek van külsőleg semmi köze a mostani korrupciós botrányhoz. Azonban akinek ennyire nem kellett volna ismerete azon belül általa „észrevette” országról, azon belül megvesztegetés {nélkül} továbbá buzgó megszavazni az egészet, amit egyben egy másik tanácsadó elé terjeszt a maga területéről. Van természetesen azt továbbá rutinszerűen tudatában van, hogy olyan hívószavakra, nek tekintik – példaként – Irán, Venezuela, Vietnám, Kína, illetve Ukrajna, {milyen} gombokat kell lenni megnyomnia, a főbb pontok megismerése {nélkül} {milyen} véleményt kell lenni képviselnie. Egyetlen kivételként lehet azon belül izraeli–palesztin kérdést valószínűleg így lesz mutatni, amelyben a holokauszt etikai súlya és a palesztinok kiszolgáltatottsága van azért öltöny kiegyensúlyozottságra törekedni. 

Azon belül Európai Parlament ettől mindegy olyan kérdésekben, csak mint a környezetvédelem, a kulturális feladatok, azon belül lakók biztonsága, {a határok} átjárhatósága és összehasonlítható kérdések esetében tartalmas munkát végez, hiszen ezeket a képviselők otthonról ismerik és szakértőik segítségére továbbá számíthatnak. Alapvetően elmondható. hogy amiről munkás szakmai érv megtörténik, ott érdemi munka továbbá lehet. {Ahol} azonban, nek tekintik lényegében a legtöbb külpolitikai állásfoglalás esetében, „etikai alapon” szükséges azon belül egyetértés, ott alig van álszenteskedésről beszélhetünk. Azonban {ne} hagyjuk magunkat a napi botránnyal sodortatni. Gyalázatos, amit Eva Kaili és bűnbandája tett, azonban azon belül EU csak túl meg fog jutni rajta. Azon belül Európai Unióra továbbá öltöny Párizs városának jelmondata, „fluctuat nec mergitur”. hánykolódik, azonban nem lesz süllyed el. Az igaz veszélyt nem lesz {azok} jelentik, azok kenőpénzért megszépítenék a róluk szóló véleményt, de járulékosan {azok} a bőr és belül hatalmak, melyek lehetnek diktálni lesznek azon belül uniós döntéshozóknak. 

Azon belül Európai Unió külpolitikáját azon pillanatban már egyértelműen azon belül angolszász nemzetek utasításai határozzák meg, általában a kontinentális Európa érdekeivel ellen.

Macron elnök tétova próbálkozásainak kudarca még nyilvánvalóbbá teszi, hogy azon belül unió geopolitikailag Washington és {részben} London engedelmes csatolmánya. Az eu létesítmények fogadkozásai a klímavédelemről rendesen hangzanak, de mikor a német nagyipar csúcsra járatja a szén kitermelését és elégetését, {akkor} haladás nélkül bizonyít, hogy ez az felé azon belül EU semmit sem tehet. A nagytőke urainak magasabb a befolyásuk, nek tekintik azon belül unió demokratikusan {választott} politikusainak. Ez az végül is általában ilyen módra {volt}, azonban bármikor, amikor a kedvezőtlen alkalmak megérkeznek, a kesztyű lent láthatóbb lehet a vasmarok.

A író {volt} európai parlamenti tanácsadó.

A véleménycikkek nem lesz feltétlenül tükrözik azon belül NapiÚj szerkesztőségének álláspontját.

(Borítókép:  Eva Kaili 2022. december 13-án. Kép: Eric Vidal / European Parliament / AFP)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!