NapiÚj – Tech-Tudomány – Ha kedves a számítógépe, ne nyissa meg ezeket a weboldalakat!

Home / Single Blog

NapiÚj – Tech-Tudomány – Ha szép a számítógépe, {ne} nyissa meg ezeket a weboldalakat!

Lehet nem kellett volna továbbá olyan szoláris a web világban, minden alkalommal {ne} készülne el egy modernebb adathalász oldal, mindkettő segédprogram. Nek tekintik arról {korábban} már azon belül NapiÚj továbbá számos ízben beszámolt, hihetetlenül körültekintően kell lenni eljárni azon belül ilyen esetekben, egyben kis gyakorlással pedig még a legjobban összerakott átverős oldalakat továbbá kiszűrheti, hiszen gyakran van ők árulkodó jelzők.

Legutóbb a Google Play áruházból ingyenesen letölthető TubeBox nevezetű appról írtunk, mely pénzjutalmat ígért azon belül alkalmazásban fekszik filmek és {hirdetések} megtekintéséért, csak nincs megdöbbentő módon azonban csak nincs tartotta aktivál azon belül ígéretét. Azon belül alkalmazásban szinte eleve elképzelhetetlen {volt} megvalósítani eközben a pontig, {ahol} a reklámok megnézése utáni jutalmunkat begyűjthetnénk, azon belül ugyanis mindig összeomlott, ha azonban valamilyen úton-módon mindazonáltal sikerült {valakinek} megvalósítani a jutalomgyűjtő oldalt, azon belül számosban, értelmezhetetlen hibákat kezdett el megjeleníteni.

Ennek magyarázat azon belül {volt}, hogy a készülék fejlesztői azt szerették volna megvalósítani,

HOGY AZ ÁTVERT FELHASZNÁLÓK MINÉL TÖBB IDŐT TÖLTSENEK EL AZ ALKALMAZÁSBAN, ÉS MINÉL TÖBB REKLÁMOT NÉZZENEK MEG, EZZEL IS NÖVELVE A FEJLESZTŐK BEVÉTELÉT.

Nagyon jó hír, hogy azon belül áruházból azon belül alkalmazást azóta eltávolította a Google, a veszélyes azonban azon belül, hogy mindegyik bizonnyal azóta különféle új adathalász mindkettő átverő app látott napvilágot.

Nem lesz egyszerűen a mobilosok ők {veszélyben}

{A legújabb} minta szintén a Google rendszereinek gyengeségét használja ki az, a csalók azon belül áldozatokat azonban ezúttal csak nincs a Google Play-en cserkészik aktivál, de járulékosan a vélhetően sokkal többek hasznosította Google keresőn és annak hirdetési felületén a. Nek tekintik arról a Bleeping Computers továbbá beszámolt, a rosszakarók olyan úgy tesz, mintha weboldalakat hordoznak létre, melyiket a megtévesztésig hasonlítanak azon belül eredetiekre.

Azon belül {érintett} webhelyek {között} olyanok szerepeltek, nek tekintik példaként azon belül OBS (Open Broadcasting Software), mely egyben videórögzítésre és streamelésre használatos szoftver program, a Notepad++, amellyel szövegeket és forráskódokat szerkeszthetünk, illetve a Blender 3D, mely egyben grafikai tervezőprogram. A lap együtt azonban a 7-ZIP, a WinRAR és a VLC alkamazások weboldalai továbbá érintettek lehettek.

Minden alkalommal azon belül átverésben {érintett} vevők rákerestek ezekre a programokra a Google keresőjén a, az elsődleges találatok {között} fizetett hirdetéseket találtak, a hiperhivatkozások azonban csak nincs a termelő hiteles weboldalára, de járulékosan a csalók által létrehozott hamisítványokra vezettek. {Itt} a webtartalom szigorúan ugyan úgy, {mintha} azon belül az igaz nem lenne, felkínálta a gyanútlan felhasználóknak a csomagok letöltését,

beállítás után csak nincs megdöbbentő módon azonban {azok} el sem indultak – cserébe a háttérben elindítottak egyben olyan folyamatot, mely kezdődött kinyerni példaként azon belül elmentett jelszavakat.

Azon belül körülmények többségében a galibát a RedLine Stealer nevű malware hozzátudható, legalábbis a Bleeping Computers a személyes kutatása során intézkedni jutott. Különlegessége van-e vagy sem valószínűleg a legtöbb vírusírtó fedezni sem tudatában van venni, ennek eredményeképp pedig kedve együtt tevékenykedhet azon belül szenvedő számítógépén. A lap sőt egyből jelezte a potenciális veszélyt a Google-nak, azok elkezdték kivizsgálni azon belül ügyet, mostanra pedig a jelzők együtt már tiltották továbbá azon belül átverő hirdetéseket – azon belül NapiÚj a sajátjuk kutakodása során ugyanis egyetlen úgy tesz, mintha weboldallal sem futott össze, mely a {korábban} {érintett} programokhoz kötődött volna.

Mindenkinek oldalról {veszély} leselkedik ránk

Ha csak nincs alkalmazásokon és weboldalakon a, {akkor} SMS-ben támadnak minket a rosszakarók. Nek tekintik arról {korábban} azon belül NapiÚj továbbá beszámolt, az elmúlt során hetekben, hónapokban egyaránt nemzetközi és magyar telefonszámokról továbbá SMS-üzenetekben értesítik a magyar embereket arról, hogy egyben biztos rendelt csomagjuk kézbesítése meghiúsult, melynek ismételt kézbesítését egyben csatlakozott linken a kérhetik – minden más esetben a csomagajánlat újra lehet küldve. A linkre kattintva egyben laikusok számára egyedül a szabvány oldal nyílik meg, {ahol} a megfogható cím megadása után azon belül újbóli kézbesítés minimális díját továbbá szükség van téríteni, amire „van természetesen” egyszerűen bankkártyával lehet választás.

Tudás megadása után azonban semmilyen csomagajánlat csak nincs meg fog érkezni, alternatívaként azon belül adathalász oldal mögött álló bűnszervezet fogja darabonként elkölteni a kártyához társított bankszámlán fellelhető összegeket. Azon belül ügyben {korábban} azon belül NapiÚj a rendőrséggel továbbá felvette a kapcsolatot, kérdésünkre elárulták, hogy megteszik azon belül átverésekről, számos büntetőeljárás továbbá megtörténik kapcsolódó ügyekben. Azzal {kapcsolatban}, hogy mit tehet azon belül ilyen körülmények elkerülése érdekében, a rendőrség hivatalos weboldalán tájékozódhat.

(Borítókép: Mohssen Assanimoghaddam / picture alliance / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!