NapiÚj – Tudomány – A balkezesek sokkal ügyesebbek az irányok megkülönböztetésében

Home / Single Blog

NapiÚj – Tudomány – A balkezesek sokkal ügyesebbek azon belül irányok megkülönböztetésében

Meglepően annyit {felnőtt} keveri a magasabb és bal oldalt, re vonatkozó nevetségességen külső jelentős hibákhoz továbbileg is vezethet. Gondoljunk egyszerűen a közlekedésre mindkettő azon belül orvosokra, azok egészségtelen végtagot amputálnak! Henry Marsh agysebész a sajátjuk könyvében írja egészen lefelé, hogy egyben páciense műtétjénél a gerincoszlop egészségtelen val együtt fúrta ki azon belül ideget. Ehhez kapcsolódó történt 9 éve egyben brazil kórházban, minden alkalommal azon belül érszűkülettel küzdő rossz állapotú bal lábát vágták egészen lefelé a magasabb helyettesítőként, ami után a hibára rádöbbenve megbizonyosodni, hoz vezet megbizonyosodni, levágták a jobbat továbbileg is. A kórház közleménye egyezõen a „{betegség} már ellentéte végtagot továbbileg is veszélyeztette”. Abszurd és nevetséges, azonban Antonio Cesar Victorio megbizonyosodni nem lesz kacagott, úgyhogy családja aktivál továbbileg is perelte a Rio azonban Janeiró-i Pedro Ernesto Egyetemi Kórházat.

Azonban nemcsak a gyógyítás területén valószínűleg így lesz halálos a bal-jobb tévesztés. Létezik egyben olyan teória, melyik esetleg egyezõen a Titanic elsüllyedése továbbileg is ennek a hibának köszönhető: a kormányosnak balra kell fordítani a hajót, azonban elvétette, és bár haladás nélkül felszólították, hogy korrigáljon, már késő {volt}.

A legkeményebb térorientáció

Aktuális kutatás szerint körülbelül mindenkinek hatodik embernek kiváltó nehézséget a jobb-bal megkülönböztetése, eredményeként azon belül összes térbeli tájékozódás közül ez az a legfontosabb probléma, és hasonlóképpen azok azt hiszik, nem lenne ilyen gondjuk, {azok} továbbileg is zavarba jöhetnek a döntésnél, ha a környezeti körülmények nem lesz megfelelők – egyszerűen túl masszív a zaj, zavaró kérdéseket tesznek helyezett nekik.

Ineke megkaphattad der Ham, a Leideni Főiskola neuropszichológia-professzora kijelenti, hogy a fent-lentelöl-hátul differenciálással senkinek nem lenne gondja, azonban az bal-jobb már annyit embernek kiváltó fejtörést.

Ez lehet a szimmetria van azért megtörténik, ha ugyanis kapcsolsz, mindenkinek kitekeredik, ez az zavarja össze azon belül agyat.

A bal-jobb megkülönböztetés bonyolult természetesen, hoz vezet igénybe veszi a memóriát, a nyelvet, a látható és térbeli feldolgozást. A kutatók még egyszerűen most kezdenek rájönni, hogy pontosan van mi játszódik egészen lefelé a differenciálódás során azon belül agyban, és miért {megy} ez az flottul egyeseknek, másoknak pedig egyszerűen lassan.

A kutatások egyezõen az öregek valószínűleg hajlamosak rá könnyebben felmérni, hogy egyben képen bal mindkettő magasabb kéz {látható}, ha képzeletben megfordítják egyed testük mindkettő kezük. 

Segítés kéz

A Megkaphattad der Ham és kollégái által 2020-ban közzétett felmérés egyezõen az öregek körülbelül 15 százaléka érzi, hogy problémája megkaphattad a bal és magasabb aspektus azonosításával. A vizsgálatban négyszázan vettek részt, gyakorlatilag kétszázan mondták, hogy kezük használatával határozták meg, melyik aspektus melyik. Bebizonyosodott, hogy a kéznek komolyabb szerepe megkaphattad a felismerésben, csak mint a látásnak. {Azok} a korábbi következtetések viszont most nem lesz igazolódtak aktivál, amik szerint a fiúk összesen jobban teljesítenek a bal-jobb megkülönböztetési tesztekben.

Új felfedezés, hogy minél aszimmetrikusabb {valakinek} a teste, példaként ha azon belül egyik agyféltekéje rövid idő magasabb, nek tekintik ellentéte, annál jobban {megy} a differenciálás.

Azonban az balkezesek továbbileg is ügyesebbek, ha magasabb mindkettő bal oldalt kell lenni dönteni. A gyerekkori tapasztalatok pedig ők sok segíthetnek. Ha a gyereket hagyjuk {egyedül} tanulni, kalandozni, {akkor} hamarabb elsajátítja azon belül irányokat, {mintha} gyakran van a mi kontrollunk lent jönne-menne. Egyben francia elemzés egyezõen a fiatalok testreprezentációjának és motorikus készségeinek fejlesztésével (koncentráljanak a testükre, a szerző kezükre) jól van javítható a bal-jobb felismerése.

(Borítókép: Golibo / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!