NapiÚj – Kultúr – Mindenki ezt az új horrort nézi a moziban, pedig egy forintot se ér

Home / Single Blog

NapiÚj – Kultúr – Minden ember ezt a legújabb horrort ve egy pillantást a moziban, pedig egyben forintot se érték

A M3GAN című új sci-fi horror {eddig} azon belül 12 hónap mozis szenzációja, melynek a nyitóhétvégéjére 17-20 millió dolláros bevételt tippeltek azon belül Egyesült Államokban, ehhez összehasonlítva bevezetett 30-at, cikkünk írásának pillanatában világszerte a 100 millióhoz közelít. Úgy, hogy mindössze 12-ből készült. Van természetesen a Universal Picturesnek sem kellett annyit ezek után, és bejelentették, hogy a M3GAN folytatást szerezni és franchise-zá változik. A nézők idehaza továbbileg is özönlenek rá – mi gyakorlatilag telt házzal néztük –, a kritikusok odáig ők érte, a horror fenegyereke, James Wan (Annabelle-trilógia, Eleven kór, Démonok között-trilógia) pedig a termelő Blumhouse-szal {közösen} dörzsölheti a tenyerét örömében.

A bődületes sikere ellenére a M3GAN picit sem találja helyezett viszont a spanyolviaszt, sőt… A {film} egyértelmű van van-e vagy sem szégyentelenül újradolgozza és modernizálja a Chucky-filmeket a mai tizen-, huszonéveseknek. Sérülés, hogy ennyire kilúgozottan és lélektelenül teszi, eredményeként a törekvés minden esetre megsüvegelendő nem lenne.

A történet középpontjában egyben kislány, Cady (Violet McGraw) befog, aki egyben tragikus autóbalesetben elveszíti a szüleit, ami után nagynénjéhez, a babagyártó cégnél dolgozó Gemmához (Allison Williams) kerül. Gemma nappal bugyuta, szőrmók figurákat tervez, a főnökei háta mögött éjszakánként azonban egyben titkos projekten ügyködik, egyben M3GAN névre keresztelt high-tech bábun, melyik esetleg forradalmasíthatja a játékipart és a belé {épített} műanyagból intelligenciának mivel masszív {segítség} valószínűleg így lesz bármelyik szülőnek a gyereknevelésben. Bármikor, amikor Gemma csak nem bír a felügyeletére bízott kisgyerekkel, kapva szerezni azon belül alkalmon, és beveti M3GAN-t: az újszülött pedig rendesen össze továbbileg is barátkozik Cadyvel, lefoglalva és tanítgatva őt. Végül is az elsődleges perctől {kezdve} {mind} mindannyian tudjuk, hogy ennek tragédia lehet a teteje.

Egyszerűen csak nem olyan ütős, és megrázó, nek tekintik ahogy egyben ilyen {film} esetében várnánk. A M3GAN-t ugyanis megfelelő szoros keretek közé szorítja van-e vagy sem PG-13-as korhatárbesorolást vásárolt, ahelyett, hogy R-be rakták volna, és engedték volna, hogy a ránézésre de facto groteszk gyerek elszabaduljon, és rendes vérfürdőt rendezzen, továbbileg is még ijesztgessen továbbileg is. Ezt James Wanék nyilvánvalóan vannak azért csak nem vállalták aktivál, eredményeként {akkor} papíron a tinédzsereket kizárták volna a közönségből.

a M3GAN a TikTok-generációnak szánt horror, ezen a platformon továbbileg is durrant a legnagyobbat.

A készítők részéről ez életbevágóan fontos mesterkélt húzás, hogy ennyire pofátlanul céloztak a fiatalabbakra, és csak nem egyben, de járulékosan az 2 groteszkül ható jelenetbe továbbileg is beleraktak TikTokra való vonaglásokat, melyeket M3GAN-ék részéről láthatunk. A manipuláció sikerrel járt, eredményeként egyben csomóan kezdték el {utánozni}, és feltölteni a videómegosztóra a sajátjuk magukat, ezzel még jobb hype-ot generálva a Blumhouse horrorjának.

Kép: UIP-Duna {Film} / Port.hu

A legfontosabb gondunk a M3GAN-nal van-e vagy sem {bár} horror kategóriába került, mi amint sem ugrottunk ki az a moziszékből, rándultunk össze, továbbileg is takartuk el azon belül arcunkat szörnyülködve. Illusztrálandó, ha jobban belegondolunk, utóbbira azért {volt} példány, konkrétan minden alkalommal, minden alkalommal a karakterek megszólaltak. Azon belül ijesztgetős műfajnál úgy hogy hozzá {vagyunk} szokva, hogy a szereplők elérhető sem a legélesebb kések a fiókban, azonban {itt} minden ember specifikusan bugyuta és idegesítő. Allison Williamsnek a Csajok című HBO-sorozat óta csak nem {volt} felkapottabb szerepe, és az csak nem nem szándékos, ügyetlen színésznőről lehet kifejezés, aki képtelen eltávolítani a hátán egy egészről estés filmet. A {film} Cadyjét játszó Violet McGraw azonban még nála továbbileg is rosszabb, a kislánnyal mindenkinek gondja ellenére szimplán képtelenek voltunk szimpatizálni, és a főszereplők közt zéró kémia {volt} mindezek tetejében.

{Bár} a high-tech {gyilkos} gyerek kinézete, és mozgása kényelmes vele, ezt leszámítva James Wanék igazán mindenben megbuktak.

A helyzet továbbileg is annyira gagyi fordult, hogy az utolsó szó fordulat csak kb a játékidő első 15 perce után kitalálható. Bár M3GAN-nak {volt} néhány emlékezetesebb megmozdulása és elmés beszólása, ezen a sci-fi horrorban szimplán nem lett volna sok, hogy filmsorozatot csináljanak belőle. Garantáljuk, hogy {a második} elem még ennél továbbileg is nézhetetlenebb, Zs-kategóriás katyvasz lehet.

Azon belül egyedi ötleten alapuló filmeknek, specifikusan a sci-fiknek általában ez életbevágóan fontos drukkolunk, azonban az M3GAN {eddig} azon belül 12 hónap {legnagyobb} mozis csalódása. Egészségesebb castinggal, jártasabb szkripttel, számos vérengzéssel és merészebb, horrorisztikusabb megoldásokkal akár nem egy vadonatúj kultuszfilmet továbbileg is köszönthettünk volna a M3GAN-ban, ilyen módra viszont a jelen, igazán borzasztó moziárakkal csak nem megéri rá pénzt kiadni. {Kivéve}, ha bárki {szereti} kínozni magát, és egyben Netflixre való gagyiságot nézne a nagyvásznon.

A M3GAN mémnek kiváló, filmnek viszont egyenesen borzasztó.

4/10

A M3GAN január 12-e óta {látható} a magyar mozikban.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!