NapiÚj – Tech-Tudomány – Két lábon járó 6G-antennát csinálna az emberekből egy amerikai egyetem

Home / Single Blog

NapiÚj – Tech-Tudomány – Két lábon járó 6G-antennát csinálna azon belül emberekből egyben amerikai főiskola

Nek tekintik ismeretes, azon belül 5G know-how rádióhullámokat alkalmazzol azon belül részletek a kódolására és továbbítására, elméletben pedig azon belül elődjéhez, a 4G-hez összehasonlítva akár nem tízszer számos információt lehet sikeres továbbítani. Ez az elsősorban annak köszönhető, hogy azon belül 5G már nagyobb frekvenciájú rádiójelekkel tényleg működik, ilyen módra magasabb sávszélességet lehet sikeres adminisztrálni – lenyűgöző módon a 6G azonban még többet garanciák.

Azonban mi az szóváltás azon belül 5G-vel?

Nek tekintik arról {korábban} azon belül NapiÚj lehet beszámolt, a régebben kiépített hálózatokon azon belül 5G leggyakrabban hasznosítható, és {bár} ők olyan bázisállomások, amelyeken mindazonáltal tényleg működik, világszinten alapvetően van új rendszert kell lenni kiépíteni ahhoz, hogy felhasználni lehessen a technológiát. Azon belül 5G-re történő átállás azonban ez életbevágóan fontos jelentős költségekkel jár: egyrészt ki az kell lenni összeszerelni a pontos hálózatot és üzemeltetni kell lenni azt, azonban 5G megfelelő eszközöket lehet fejleszteni kell lenni, ami után jobbra le lehet kell lenni {gyártani} őket. Egyben bizarr példával szemléltetve: valószínűleg a legtöbb okostelefon alig van a 4G technológiát sikeres vannak adminisztrálni, és alig van a legújabb javítások alapján kikerülő legújabb divatok tudják használni azon belül 5G nyújtotta előnyöket.

Azon belül Apple példaként alig van 2020-ban kezdte el implementálni a technológiát azon belül iPhone 12-es széria tagjaival, ilyen módra azon belül olyan (ezekben a napokban lehet elképesztően kedvelt) iPhone-okkal, nek tekintik példaként azon belül iPhone 11-es háztartás tagjaival semmilyen körülmények között tudunk felcsatlakozni a hálózatra. Összehasonlítható a állapot egyébként egyben egy másik kedvelt mobilgyártó, a Samsung termékpalettájával lehet, első 5G-képes mobiljuk azon belül {akkor} prémiumkategóriás árcédulával ellátott, 2019-ben mutat Galaxy S10 5G {volt}, azon belül átlagfelhasználók számára azonban ők lehet alig van 2020-ban, azon belül S20-as szériával hozták el technológiát.

Azon belül 5G egyik legjelentősebb van a viszonyítva kis helyen (példaként városokban, koncerteken) tömörülő kütyük állandó, villámgyors mobilinternettel való tömeges kiszolgálása {volt}, a hálózatok {korábban} beszélt róla nehézkes kiépítése van azért azonban ez az ötlet valószínűleg a legtöbb a városon még továbbra lehet hadilábon beleért – a kiutat pedig közbeeső időben még látni.

Minden apróságot megváltoztatna a 6G

A 6G pontosan van ezt a buktatót kerülné ki az azzal a elképesztően progresszív ötlettel, hogy egyenesen azon belül emberekből csinálna vevőantennát – azonban igazán. Egy vadonatúj, a massachusettsi amhersti főiskola kutatóitól érkező elméleti javaslat betartva a 6G még magasabb sávszélességet érhetne el és hasonlóképpen számos információt továbbíthatna, ha rádióhullámok alternatívaként a {látható} fényre épülő, úgynevezett Visible Light Communication (VLC) technológiát használná.

A VLC egy ésszerűen könnyű és figyelemfelkeltő fejlesztés. Ahelyett, hogy rádiójeleket használna azon belül részletek a wi-fi továbbítására, a LED-ek fényét alkalmazná, amelyek lehetnek másodpercenként akár nem egymilliószor lehet be- és kikapcsolhatnak. Ennek miatt mindegy, hoz vezet kamerával rendelkezik, tehát okostelefonunk, tabletünk, mindkettő laptopunk lehet talán az ügyfél

– meghatározott Jie Xiong, a University of Massachusetts Amherst információs és számítástechnikai tudományokkal megbirkózni professzora egyben nyilatkozatban.

A megoldással azonban lehet egyben nehézség, méghozzá van-e vagy sem sok „szivárgással” jár, minek a miatt a tudás kifejezés betartva kirobban és elvész a térben – azon belül főiskola kutatói azonban intézkedni lehet gondoltak. Egyik tanulmányukban azt vizsgálták, hogy hogyan lehetne a kiszivárgó rádiófrekvenciás jeleket reteszelni és teljesen más célra hasznosítani, különböző kísérlet után pedig megoldást találtak.

Meglepetésükre azt találták, hogy azon belül egyik egyszerűbb módja a „szivárgás” megszüntetésének egyben egyedül bizarr, rézhuzalból készült tekercs, melyik esetleg {akkor} tényleg működik a leghatékonyabban, ha azt egyének olyanok a személyek alkarjuk magas részén hordják. Azon belül szoftver elkészítése alacsonyabb, mint 50 centbe kerül, a kutatók betartva azonban mindazonáltal elegendő ahhoz, hogy megalapozza hosszabb távon technológiáit.

Szinte kizárt, hogy valósággá váljon

Szükséges sőt figyelni, hogy a terv közbeeső időben alig van elméleti síkon létezik, annak megvalósulására elképesztően baba valószínűség lehet, hiszen azon belül különböző erkölcsi és egyéb buktatóval rendelkezik. A koronavírus-járvány berobbanásakor számos olyan összeesküvés-elmélet látott napvilágot, miszerint a vírust maga a frissen útjára indított 5G-hálózat terjeszti, a védőoltásokkal pedig 5G-chipeket ültetnek aktivál a szülők szervezetébe – ennek tudatában van megbizonyosodni sem mindannyian tudjuk, {milyen} következményekkel járna egyben ilyen fejlesztés szélesebb körökre lehet kiterjedő felhasználása.

A legújabb tanulmányt a The 20th ACM Conference on Embedded Networked Sensored Systems (SenSys 2022) konferencián mutatták aktivál, tele terjedelmében itt olvasható.

(Borítókép: Yorgos Karahalis / Bloomberg / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!