NapiÚj – Gazdaság – A természeti katasztrófákkal egy polcra kerülhetnek a kibertámadások

Home / Single Blog

NapiÚj – Pénzügyi rendszer – A természeti katasztrófákkal egyben polcra kerülhetnek a kibertámadások

A tavalyi esztendő után idén lehet meghaladhatja a 100 milliárd {dollárt} a természeti katasztrófák által hozott károk megtérítésére fordított összeg. A biztosítók torkán pedig modernebb hatalmas falat akadhat meg.

Európa egyik {legnagyobb} biztosítótársaságának vezérigazgatója arra figyelmeztet, hogy „biztosíthatatlanná” válnak a kibertámadások

– írja a Financial Times.

A biztosítási szegmens elöljárói az elmúlt során években már többször rávilágítottak azon belül olyan, rendszerszintű kockázatokat magában hordozó eseményekre, nek tekintik azon belül éghajlatváltozás, mindkettő a világjárványok, melyek lehetnek kritikusan próbára teszik a biztosítók fizetőképességét.

Ebbe a sorba illeszkednek bele a kibertámadások

– nyilatkozta Mario Greco, a Zürich Insurance Group vezérigazgatója.

Évről évre növekedés figyelhető meg a kibertérben történő {támadások} számában. A hackerek kórházi adatbázisokat, olajvezetékek irányítóközpontját, azonban akár nem kormányzati szerveket lehet célba vesznek, hoz vezet aggodalommal tölti el azon belül iparági vezetőket.

A kibertámadások által hozott egyre több magasabb veszteségek cselekvésre késztették a biztosítókat. Emelték a kibertámadásokra bizonyos szerződések díjait, amellett kibővítették a kártérítés folyósításának kizáró okait, vagyis, hogy biztos típusú {támadások} esetén csak nincs nyílik ki az a garancia pénztárcája – ilyen módra csökkentve azon belül vásárlók számára kifizetett kárösszegeket.

Idén szeptemberben az USA kormánya vizsgálatot indított arra nézve, a jelen biztosítási rendszer véd-e a kibertámadások ellenzékben, mindkettő kötelező a szövetségi biztosítási rendszer intézkedni való kiterjesztése.

A Financial Times például idézi a 2021 májusi Colonial olajvezeték elleni hackertámadást, melyik esetleg átmeneti üzemanyaghiányt hozott az USA délkeleti részén, és bebizonyította, hogy a rendelkezésre állás szempontjából kiemelt fontosságú infrastruktúra kibertérben történő támadása katasztrofális következményekkel járhat.

(Borítókép:  Jaap Arriens / NurPhoto / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!