Ha azon belül ünnepi koccintások után maradt még pezsgő azon belül üvegben, eszedbe se jusson kiönteni! Eláruljuk, hogy miként érted még napokig a palackban hordani a buborékokat, na meg egyben különféle felhasználási módszert lehet adunk mellé recept formájában.
Mondanom sem kell már ti lehet hallottatok arról a fortélyról, miszerint ha egyben evőkanalat teszünk azon belül üvegbe, ami után a spájzban mindkettő a hűtőben tároljuk, {akkor} még napokig szénsavas {marad} a bugyborékoló. Nos, azon belül a veszélyes hírünk, hogy ez az csupán egyszerűen egyben város legenda, semmilyen körülmények között tényleg működik, tudományosan lehet bebizonyították.
honnan jött ide ez lehet a legenda?
Régebben a bárok törzsvendégei egyben gravírozott mindkettő valamilyen jelzéssel ellátott kiskanalat tettek azon belül pezsgősüvegükbe, hogy utóbb lehet aktivál tudják azonosítani azt. Ilyen módra kaphatott szárnyra azon belül a téves benyomás, miszerint ha a nyitott palackban akarjuk hordani a szénsavat, {akkor} azt ilyen módon valószínűleg így lesz megvalósítani.
Nyom: Azon belül a leghatékonyabb felbontás, ha egyben dugóval egyedül visszazárjuk és úgy tesszük a hűtőbe. Igaz, a parafadugós pezsgőknél ez az nem lesz mindkettő egyszerűen ez életbevágóan fontos nehezen kivitelezhető, ilyen módra ezen azon belül esetben nem lesz fáj szerezni egyben pezsgőzárat, hoz vezet mindenkinek borászati boltban megtalálható. Ez az azon belül műszer gyönyörűen zár és de facto {megőrzi} a buborékokat a palackban. Ha még egyszer lezártuk a pezsgőt, mindenképpen hűvös helyen, fénytől elzárva tároljuk és a a kékségből hőmérséklet-változásoktól lehet óvjuk.
A többi pezsgőt egyébként mennyei fogások elkészítéséhez lehet felhasználhatjuk. Ez az azon belül egészben sült pezsgős kakas illusztrációként jó ebéd valószínűleg így lesz akár nem a vakáció után lehet!
Pezsgős kakas egészben sütve
Hozzávalók:
- 1,5 kg kakas
- só
- 8 dkg vaj
- 15 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 dl pezsgő
- 2 dl tejszín
- bors (őrölt, fehér)
- 1 db tojássárgája
Elkészítése:
- A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk. Mellé rakjuk a karikára vágott répát és hagymát.
- A csirkét félpuhára sütjük, ami után áttesszük egyben lábasba. A sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, ami után mindent a csirkére öntjük, és védő lent puhára pároljuk.
- A csirkét kivesszük, a levét felöntjük a tejszín felével, és sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve beleöntjük a többi tejszínnel összekevert tojássárgáját, ami után finomszűrőn átszűrjük. A mártást a feldarabolt csirkére öntjük. Köretként vajas metéltet adunk úgy hogy hozzá.
Ajánljuk még:
!function (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) return;
n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments)
};
if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = „2.0”;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(window,
document, „script”, „//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js”);
fbq(„init”, „1637596699829896”);
fbq(„track”, „PageView”);