NapiÚj – Tudomány – Hashimoto: egy rejtélyes betegség, ami egyre terjed Magyarországon is

Home / Single Blog

NapiÚj – Tudomány – Hashimoto: egyben rejtélyes {betegség}, hoz vezet egyre több terjed Magyarországon lehet

Takács István tájékoztatta, a Hashimoto-thyreoiditis a pajzsmirigy tartós gyulladása, aminek lehet egyben ez életbevágóan fontos tényleges szövettani képe. A professzor hozzátette, hogy a szenvedők számának növekedését azon belül 1960-as és 1970-es évektől {kezdve} regisztrálták gyorsuló tempóban, és az annak a következménye, hogy a {betegség} diagnózisához első számú laboratóriumi mérés, azon belül anti-TPO-teszt egyre több szélesebb körben változott elérhetővé. Azon belül anti-TPO, a peroxidált pajzsmirigyszövet egyik alkotórésze, és azon belül felé képződik egyben ellenanyag, amelyet a vállalat immun ellenanyagokat termelő sejtjei termelnek a pajzsmirigy felé, ilyen módra majdnem lassan felfalva a pajzsmirigyet.

Ez az tehát a pajzsmirigy felé képződő ellenanyagok egyik száma, melyik esetleg a legjellemzőbb, és ennek kimutatása most már csak úgy laborban elvégezhető. Amióta ez az mérhető, azóta állítják helyezett egyre több gyakrabban a Hashimoto-diagnózist. Jelenleg már egyben nyaki ultrahangvizsgálat és a laboreredmény elegendő, hogy kimondjuk, van nekik {valakinek} egyben tartós pajzsmirigygyulladása.

Mitől talán Hashimoto-thyreoiditist kapni? Mi okozza a betegséget?

Intézkedni a kérdésre egyértelmű megoldás nem lett volna a professzor együtt. Viszont biztosít, hogy ők megbizonyosodni tényezők. Egyfelől ők olyan egyének, akik genetikailag hajlamosabbak intézkedni a betegségre, másfelől pedig ők környezeti elemek. Egyre több valószínűbb, hogy biztos vírusfertőzések úgy alakítják felújított azon belül immunrendszert, hogy azon belül immunsejtek elkezdenek pajzsmirigyellenes immunanyagot termelni. Kérdésre, hogy mely vírusok hajlamosítanak leginkább Takács István azt nyilatkozta, nevesített, tényleges vírus, melyik esetleg után magasabb talán az esély, azon belül nem lett volna. {Akkor} lehet kialakulhat, ha bármely egyén azonnal magasabb stresszhatásnak lehet kitéve. Hoz vezet azonban megbizonyosodni, hogy a hashimoto előfordulása emelkedett a jódellátottságú országokban, {ahol} nem lesz masszív a jódhiány. Jelenleg már boldogan Magyarország lehet ezek közé azon belül államok közé tartozik.

A jód pedig azért a szükséges a professzor együtt, eredményeként minél számos a jód, annál magasabb a hajlott azon belül autoimmun természetesen elindulására.

Azt azonban közben még nem lesz mindannyian tudjuk, hogy a jód pontosan van a hely szól bele ebbe azon belül egészbe.

Ez az oka kell lenni {vigyázni} arra lehet, ha bármely egyén múlt elég kicsit jódot visz jobbra a szervezetbe. Azonban jódra mindenképpen szeretnénk, eredményeként ha nem lesz jutunk a legjobb mennyiséghez, {akkor} pedig biztosan jódhiányos állás lehet kialakulhat. A jódozott konyhasóval viszont éppen annyit viszünk jobbra a szervezetünkbe, ameddig valóban szeretnénk.

Hashimotós rossz egészségi állapotban esetében sem szabad egyedül megvonni a jódot, eredményeként {akkor} a pajzsmirigy alulműködés kockázata lány meg. A Hashimoto-thyreoiditis befejezés egyébként a pajzsmirigy alulműködése.

Ez az pedig egyben ez életbevágóan fontos szerteágazó tudományos képet adó, nem lesz nem gyakori állás. A népesség 5 ezreléke, azonban az 60 12 hónap felettiek 4-8 százaléka küzd pajzsmirigy alulműködésben, ez az számos százezer embert érint. Megváltozik a vállalat energiaháztartása, ennek nyomán illusztrációként előjöhet hajhullás, száraz valószínűleg lesz a pórusok és bőr, a köröm töredezetté válhat, székrekedést, {testsúly} növekedést tapasztalhatunk. Ingadoznak a kognitív készségek, vagyis a szellemi készségek romlanak. Fáradtság és demenciára való hajlott jelenik meg. Az egészed {betegség} elavult neve a mixödéma, vagyis ujjbenyomatot nem lesz tartó ödéma alakul ki az testszerte.

Tinédzser hölgyek esetében a pajzsmirigy alulműködés a termékenységre lehet kihat, vagyis kisebb azon belül esélyük, hogy megfogannak.

Miért gyakorlatilag egyszerűen hölgyek szenvednek a hashimotótól?

A {betegség} hétszer sok nőt érint, nek tekintik férfit. Ennek több mint valószínű hormonális okai ők, azonban a megfogható összefüggés jelen pillanatban valójában nem lesz azonosított.

A betegségnek létezik egy másik ez életbevágóan fontos nem gyakori válfaja, ez az pedig a Hashimoto-encephalopathia, melyik esetleg azon belül agyat támadja meg. Ott viszont még nem lesz lehet kimutatni, hogy a {betegség} a pajzsmiriggyel nem lenne összefüggésben. Ezen azon belül estben lehet emelkedett azon belül anti-TPO, lehet egyben speciális szövettani képe, és az azon belül agyvelő-gyulladás szteroidra ez életbevágóan fontos szépen reagál.

Hogyan kezelhető a hashimoto?

Az utolsó szó szint a pajzsmirigy alulműködése, illetve, hogy időben csak elfogy a rossz egészségi állapotban pajzsmirigye. Ez az viszont most már szépen kezelhető – mondja Takács professzor, hozzátéve, hogy ugyanazt a hormont adjuk a páciensnek, amit a vállalat lehet termel, tehát emberenként eltérő módon, azonban aktivál talán mondani a pajzsmirigy működését a normális tartományban. Ez az pedig jelenti, hogy a betegnek nem lesz valószínűleg lesz sem rosszabb azon belül életminősége, sem rövidebb azon belül élete. Egyben szépen pótolható hiányállapot közeledik létre.

Ellentéte oldalról, hogy megállítsuk a betegséget ahhoz mind a immunrendszert kell leállítanunk. Azoknál azon belül autoimmun betegségeknél, {ahol} a {betegség} befejezés valamilyen életminőséget rontó állás, illusztrációként azon belül SLE, a reumatoid artritisz, ott olyasmit adunk, hoz vezet befolyásolja azon belül immunrendszer működését. Ilyen illusztrációként a szteroid gyógymód. Ennek azonban lehet mellékhatása, eredményeként például magasabb talán valószínűleg lesz a {kezelt} hajlamos fertőzésekre. Szteroid gyógyszer jövő mellékhatásaként a betegnél irányít a csontritkulás folyamata, megnő a szürkehályog kockázata, gyorsul azon belül érelmeszedés.

Mindez azonban egyszerűen {hosszú}, éveken felújított tartó szteroid gyógymód mellékhatásaként jelenik meg. Összesen elmondható, hogy a hashimotónál nem lesz éri meg azon belül immunrendszert leállítani, nem lesz lehet alkalmazunk ilyet.

Az igazság az nem lesz mindannyian tudjuk adminisztrálni magát a hashimotót, egyszerűen a páciens állapotát szinten hordani

–  teszi úgy hogy hozzá a professzor.

A magyar lakos körében azon belül anti-TPO pozitivitás aránya, tehát minden alkalommal laborban kimutatták, hogy eltér a normáltól azon belül anti-TPO szinje, vagyis talán ami után hashimotója, nálunk 10-20 részesedés {között} lehet, tehát roppant nem ritka optimista lelet. Ekkor azon belül árat a hagyományos fölött lehet kicsivel, már a kóros tartományban. Világszerte kutatásokból kiderült, hogy olyan elhunytak vizsgálatakor, akiknél nem lesz {volt} azonosított a pajzsmirigy irritáció, esetükben mindazonáltal 15-20 százaléknál ki az lehet mutatni a gyulladást a pajzsmirigyben. Tehát ami azt jelenti ha bármely egyén anti-TPO optimista, azon belül még nem lesz jelenti azt, hogy valaha lehet valószínűleg lesz pajzsmirigy problémája.

A hashimoto egyben ez életbevágóan fontos hosszan zajló {betegség}, őszintén semmilyen tünete nem lett volna. Egyszerűen {akkor} {lesznek} jelek, minden alkalommal kialakul azon belül alulműködés. A TSH, vagyis a pajzsmirigy működését szabályozó hormon, melyik esetleg megmutatja, hogy alulműködés van nekik, nos, ha a TSH felfelé {megy}, {akkor} kezdődik azon belül alulműködés, vagyis próbálja a vállalat a pajzsmirigyet serkenti. Ekkor szokott {beavatkozni} azon belül orvoslás és megkísérelni a szükséges tartományon egész hordani a TSH-t, hogy {ne} alakuljon ki az túl- mindkettő alulműködés.

(Borítókép: Dr. Takács István. Fénykép: Papajcsik Péter / NapiÚj)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!