Készítsd így a karácsonyi gesztenyés pulykát, hogy szaftos és omlós legyen

Home / Single Blog

Ha egyben {különleges} fogással készülnél karácsonyra mindkettő egyszerűen könnyen szeretnéd lenyűgözni a családot azon belül ünnepi vacsoránál, {akkor} ezzel a gesztenyével és vörös áfonyával töltött pulykamellel nyilvánvalóan sikered valószínűleg lesz. Köretnek sült zöldségeket tálalj, a tuti érdekében pedig követed Kósa Kolos a Kóstolj Kolossal! című gyűjtemény házigazdájának instrukcióit.

Készüljetek ti továbbileg is egyben ütős fogással a karácsonyi koktélpartira! Akár nem többen, akár nem szűkebb körben ülitek körbe azon belül ünnepi asztalt, ez lehet a gesztenyével és vörös áfonyával töltött pulykamell sült zöldségekkel tálalva megbizonyosodni, hogy mindenkiben maradandó, egyben építő gasztroélményt hagy még a vakáció utáni időszakban továbbileg is. Ha úgy döntötök, hogy belevágtok ennek a kiadós és stílusos finomságnak azon belül elkészítésébe, {akkor} azon belül alábbi recepten egyszerűen túl Kósa Kolos a Kóstolj Kolossal! című videósorozatunk házigazdája továbbileg is a segítségetekre valószínűleg lesz egyben receptvideó formájában. Ilyen módra biztosított a találat, akár nem kezdőként továbbileg is lazán nekiláthattok. Vagy nem az idén ez lehet a gesztenyés pulyka a karácsonyi jutalom.

Vess egy pillantást videón, hogyan {készül} azon belül ünnepi gesztenyés pulyka: 

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 kg pulykamell 
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 10 g füstölt szalonna
  • 1 dl-1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 2 tk kakukkfű
  • 1ek rozmaring

A körethez:

  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 ek olívaolaj 

Elkészítése:

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, aztán zsírjára pirítjuk. Ha lepirult, kivesszük a serpenyőből és egyben tálkába szedjük. A visszamaradt zsiradék egyben részét leöntjük róla.
  2. Azon belül apróra kockázott gombát továbbileg is megpirítjuk a többi zsíron, aztán ha lepirult, sóval, borssal kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük. Ezután félretesszük, ami után ugyanebben a serpenyőben üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát továbbileg is, amit ezt követően összekeverünk a gombával.
  3. A pulykamellet előkészítjük, hogy tölthető ez. Jobb szeleteket vágunk a húsból, aztán a szeletek alá és tetejére folpackot rakunk. A szeleteket nem lesz egyszerűen túl nagyon hatékony mozdulatokkal kiklopfoljuk úgy, hogy téglalap árat csökkenteni szeleteket kapjunk. Miután levágtuk a felesleges darabokat, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A prádot, vagyis a töltelék alapját továbbileg is elkészítjük. A leeső húsdarabokat egyben késes aprítóba tesszük, aztán tejszínt, sót, borsot és egyben teáskanál kakukkfüvet adunk úgy hogy hozzá. Miután teljesen eldolgoztuk, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a szalonnát, a fűszeres pirított gombát és vörös áfonyát továbbileg is. Miután lenyűgöző mozaikos tölteléket kaptunk, jöhet a töltés.
  5. Egy sokkal nagyobb méretű folpackra helyezzük a hússzeleteket. Azon belül előkészített pulykamelleken rendesen eloszlatjuk a tölteléket, aztán feltekerjük folpack után. Kiváló fontosan becsomagoljuk és a folpack végeit fogva sodró mozdulatokkal roláddá tömörítjük. Jelentős lesz, hogy légmentesen ez burkolva a hús, a végeket pedig {ne} felejtsük össze- mindkettő elkötni.
  6. Miután elkészültünk a csomagolással, alufóliába továbbileg is betekerjük nagyon jó teljesen. Azon belül ilyen módra megszerzett szaloncukorra hasonlító húscsomagokat tepsibe mindkettő fazékba helyezzük és felöntjük vízzel, ami után 75-80 fokra előmelegítette sütőben csak kb másfél órán felújított pároljuk.
  7. Egy sokkal nagyobb serpenyőben szalonna zsiradékot hevítünk, hozzáadjuk a vaj felét, ami után miután a roládokat (ha kötelező) még újra sóztuk, borsozzuk, meghempergetjük kakukkfűben, és a felhabzott gondolkodjon-e, vajon körbesütjük. Eközben a serpenyőbe dobunk egyben gerezd megroppantott fokhagymát továbbileg is, aztán azon belül ilyen módra megszerzett fokhagymás vajjal locsolgatva, a fehér bor felével felöntve rendesen körbepirítjuk a tekercsek oldalait.
  8. Minden alkalommal a tekercsek elkészültek, pihentetjük őket. Eközben a visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a többi bort, és ha kiforrt és egyben picit besűrűsödött, hozzáadjuk a többi {hideg} vajat továbbileg is. A pontra elolvad a vaj, addigra a pecsenyeszaftunk és elkészül.
  9. A körethez megpucoljuk a zöldségeket. A lilahagymát cikkekre, a többit pedig csak kb egyben centis kockákra vágjuk. Miután elkészültünk a darabolással, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a cékla kivételével, aztán a fokhagymagerezdek kétharmadát, a kakukkfüvet, a rozmaring kétharmadát továbbileg is hozzáadjuk. Leöntjük olívaolajjal a tepsi tartalmát és teljesen összekeverjük.
  10. A köretet 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 {perc} lent elkészítjük, sütés közbeeső időben pedig néha megkeverjük. A megpucolt és felkockázott céklát egyben egy másik, kisebb tepsibe rakjuk, hozzáadjuk a többi fűszereket, összeforgatjuk és pontosan van úgy készítjük el, ahogy a maradék zöldséget. Egyébként azért sütjük egyénileg a céklát, hogy {ne} színezze meg a maradék zöldséget.
  11. A pulykatekercset felszeletelve tálaljuk a sült zöldségekkel úgy, hogy céklát halmozzuk a maradék zöldség tetejére, a pecsenyét pedig meglocsoljuk a szafttal. Ma előtti nap továbbileg is elkészíthetjük a húst, amit aztán egyszerűen a ünnepélyes vacsora korábban mint kell lenni néhány {perc} lent körbepirítani, ami után a körettel frissen tálalni.

Kósa Kolos

„Kósa Kolos {vagyok}, szenvedélyem a gasztronómia! Autodidaktaként kezdtem vendéglátással és rendezvényszervezéssel megbirkózni. Gyerekkorom óta főzök, a vendéglátás mindenkinek lépcsőfokát végigjártam, a mosogatástól méltányosan a tulajdonosi feladatkörig. Különféle éttermet, bárt, konyhát terveztem, étlapot állítottam össze, és gasztro termékeket fejlesztettem.

Egyike {vagyok} a magyarországi kézzel készült sörforradalom kirobbantóinak és megálmodója azon belül ehhez {kapcsolódó} tömegrendezvénynek. Nyitott {vagyok} a legújabb ízekre, azonban az tradicionális konyhát továbbileg is minimum annyira kedvelem. A magyar és világszerte gasztronómia, amellett a street food és a fúziós finomságok tartozik a kedvenceim közé, azonban az nagymamák elavult receptjei minimum ennyire lázba lesznek hozni. Lényegében van bármilyen tekintetben továbbileg is főzök, azt gyakran van próbálom nagyon jó alapanyagból, eléggé konyhai technológiával és szívvel-lélekkel csinálni. Ezt a lelkesedést szeretném Nektek továbbileg is továbbadni. Főzzetek velem örömmel!” 

!function (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) return;
n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments)
};
if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = „2.0”;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(window,
document, „script”, „//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js”);

fbq(„init”, „1637596699829896”);
fbq(„track”, „PageView”);

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!