NapiÚj – Kultúr – Mi a közös Majkában és a Bartók Rádióban?

Home / Single Blog

NapiÚj – Kultúr – Mi az közös Majkában és a Bartók Rádióban?

Bősze Ádám azon belül arútluK podcastban elmeséli, hogy a Bartók Rádió munkatársai {közösen}, a díjátadót követő hétfői értekezleten ünnepelték meg a sikert. „Devich Márton csatornaigazgató behozta a díjat, amelyet minden ember megsimogathatott. Közös kép lehet készült.”

Elárulta, adott személy egyezõen megbizonyosodni {volt} a Bartók Rádió sikerében. Hadas Krisztina és Juhász Anna munkásságát lehet óriásra értékeli, és {bár} a rádió alig van egyben biztos rétegnek szól, mégiscsak olyan létesítmény, melyik esetleg megőrizte azon belül értékközpontúságát.

A múzsa kuratóriumának tagjai titkos szavazással – kategóriánként három, tehát teljes harminc jelölt közül – választották ki az a Primissimákat, azok 15 millió forintos elismerésben részesülnek. A Primákat 5 millió forinttal segít az ihlet.

A zene kockázatos tényező, mondja Bősze. Minden alkalommal elhangzik, azon pillanatban el lehet tűnik. A közelmúlt zeneszerző számára két eszköz megkaphattad, hogy a kompozíciói fennmaradjanak: azon belül egyik, hogy kiadják kottában, hoz vezet kézzel fogható tényező, ellentéte, hogy felvétel {készül} róla. A Bartók Rádió pedig ezt csinálja, azon lehet eljegyzett, hogy a modern magyar zeneszerzők műveit felveszi. És ezen egyedül egyedüli, meghatározott.

Ha 100-200 12 hónap múlva közeledik egyben zenetörténész, aki Tornyai Péter művének hangzó változatát keresi, arra érdeklődik, {akkor} a rádió archívumában ajánlani tudatában van nézni.

Elit stílus

Állítása egyezõen nem lesz új nehézség, hogy a alap zenei nézők fogy, és azon belül sem, hogy kevesen {érdeklődnek} iránta. „Ez az évszázadok óta ilyen módra megkaphattad, {bár} nem lesz {tudom}, hogy ez az mennyire nehézség, hisz rétegműfajról megkaphattad kifejezés. {Ne} várjuk, hogy bármikor, amikor Beethoven megkomponált egyben vonósnégyest, ezren hallgatták, hisz {akkor} lehet pár perc elit és rétegműfaj {volt}.”

Szerintem Majkát lehet azt foglalkoztatja, hogy sokkal több hallgatója vagy nem az, ahogy a Bartók Rádiót lehet

– jegyezte meg. Hozzátette, ha ez az nem lesz nem lenne, {akkor} a lendület java egy része elveszne.

Ők lehet közülünk

Bősze Ádám előadás-sorozataival járja azon belül országot, ezzel {kapcsolatban} hangsúlyozza, hogy nem lesz a alap zenét népszerűsíti, de emellett azon belül olvasást, a zenével utalva olvasást és pár perc a kérdések mögé látást.

Egyes zeneszerzőkre félistenként tekintünk, és való igaz, abban, amit alkottak, azon belül a kifejezés szoros értelmében isteni.

A Parsifal a világ egyik legmélyebb zenéje, ezt nem lesz vitatom, {miközben} Wagner egyben szemétláda {volt}

– fogalmazott. 

A podcastban kifejezés esik még

  • a Bartók Rádió műhelymunkájáról,
  • a kéttermészetűségéről,
  • a alap zene fellegváráról,
  • a alap zenei rádiózás jövőjéről és
  • a Masszív zenészek, masszív szerelmek-sorozatról

Ha lemaradt volna azon belül korábban arútluK podcastról, amelyben Peller Károly színművész arról {beszél}, miként bújt Latabár Kálmán bőrébe, ide kattintva meghallgathatja. 

(Borítókép: Bősze Ádám. Fénykép: Tapasztalatlan Fanni / NapiÚj)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!