NapiÚj – Futball – Futball-vb 2022

Home / Single Blog

NapiÚj – Futball – Futball-vb 2022

Szenegál pechesen indította a mundiált, hiszen a 84. percig 0–0-ra állt, mindazonáltal két góllal kikapott a már negyeddöntős Hollandiától, azonban Katar 3–1-es legyőzése után a továbbjutásról lényeges fellépésen Ecuadort lehet két vállra fektette Afrika bajnoka.

Azon belül Eb-döntős angolok masszív esélyeshez méltón rajtolva 6–2-re kiütötték a 103. percben kozmetikázó Iránt, ami után egyben vérszegény döntetlen jött ide azon belül Egyesült Államokkal ellen, mielőtt Walest könnyedén elintézték Marcus Rashfordék.

A „háromoroszlánosok” a nyolcadik vb-meccsükre készültek afrikai riválissal ellen, {eddig} veretlenül, három gól nélküli döntetlen sőt 4 sikeres {volt} a mérleg, és Harry Kane, valamint Gareth Southgate is jó emlékekkel várhatta a nyolcaddöntőt.

Azon belül korábban két szenegáli meccsem után szemernyi kétségem sem {volt} afelől, hogy a honos szurkolók bő két órán a megállás nélküli dobolással gyönyörű légkört ellátnak, a légkör fokozásához pedig boldogan az eu együttesért szorítók lehet hozzátették a magukét.

Megdöbbentő módon a limitált játékideje lent {háromszor} lehet eredményes Rashford nem kellene került jobbra a kezdőbe, helyettesítőként azon belül ugyancsak remekül bemutatkozó Phil Foden került a bal szélre, és Bukayo Saka újra a kezdőbe.

A szenegáli kollégánk a villámgyors támadókban és a masszívabb és lomhább angol védőkben bízott, és hamarosan ki az lehet lépett a meccs kezdetben Boulaye Dia, hogy aztán a hazai közönség által nagyra tartott Harry Maguire tisztázzon, mielőtt ziccer alakulna ki az.

Ezt leszámítva azon belül megtörtént a a megfelelő pályán, amit azon belül Eb-döntős tetszett volna: monumentális mezőnyfölény, sorra érkeztek a kapu elé a labdák, egyszerűen azon belül őszintén átütő nyomás hiányzott a csapatból.

A félidő derekán John Stones került a fókuszálj, előbb föléfejelte Foden szögletét, ami után Dia lövése után azon belül ő kezéről pattant egészen lefelé a labda, hoz vezet videózás után sem {volt} büntető, a lecsorgót pedig Ismaila Sarr lőtte a kapu torkából fölé.

Megkövesedett óra játékhoz érve modernebb ziccer alakult ki az azon belül afrikai személyzet korábban mint, egyben kezezésgyanús megmozdulás után Dia került monumentális helyzetbe, a {hosszú} kuckó irányában lőtt labdáját viszont Pickford óvni tudta.

És ahogyan azon belül ilyenkor lenni szokott, azon belül esélyesebb személyzet rögvest megbosszulta a figyelmen kívül hagyott helyzeteket, egyben kontra során Foden sarokkal előadta a csak kb irányítót játszó Kane-hez, aki Jude Bellinghamet indította, azon belül ő centerezését pedig Jordan Henderson lőtte 11 méterről a bal alsóba (1–0).

Ez az egyszer lendületet minden ellenszolgáltatás nélkül Angliának, és nem kellene sokkal utóbb Kane lőtt masszív helyzetben fölé, ami után Saka beadása nőtt azzá alig pontatlan Fodennek, mielőtt Luke Shaw vett felújított alig hosszan egyben passzt, ilyen módra Édouard Mendynek {volt} esélye hárítani.

A ráadásban aztán megszületett {a második} angol találat lehet, a 2018-as gólkirály Kane először {volt} eredményes a mostani viadalon (három asszisztot követően), miután egyben rendesen végigvitt kontra lezárásaként a kapu közepébe bombázta Foden passzát (2–0).

Azon belül alkalom után egészen lefelé lehet fújta a salvadori játékvezető az elsődleges félidőt, és először láttam a szenegáliakat alig letörtnek a lelátón, bárhogyan is csak kb egy-két percig tartott, aztán még egyszer előkerültek a dobok, a táncolás és azon belül ünneplés.

{A második} félidő korábban mint hármat lehet cserélt Aliou Cissé, azonban ilyen módra lehet angol fölénnyel indult a játékrész, azon belül döntő passzokba viszont rendre hiba csúszott, mindkettő épp Saka a bal magas mellé tüzelt.

Azon belül 56. percben olyat láthattunk, amit {eddig} nem kellene, az angol vb-rekorderré előlépő Kane első, kaput eltaláló lövését, amiből nem kellene nőtt azzá gól! {Eddig} {mind a} hét ilyen próbálkozása gólt eredményezett.

Egyben percre rá viszont már megszületett a harmadik európai találat, Fodent felvágni sem lehet, bal oldali beadását pedig Bukayo Saka kitűnően pörgette a kapuba (3–0).

Ezzel a meccs érdemi egy része eldőlt, már egyszerűen azon belül {volt} a helyzet, hogy a csereként pályára elküldve Rashford mindkettő éppen Jack Grealish mennyire szükségei bizonyítani modernebb gólokkal Southgate-nek, illetve hogy a szenegáliaknak a szépítés összejön-e legalábbis.

A hajrá kezdetén nem kellene lehet {volt} ez az sokért, Pape Matar Sarr szabadrúgása azért elkerülte a bal alsót, és Jordan Pickford lehet rajta {volt} a labdán, ha beljebb {megy}, megtalálod magad mindkét kérdésre nemleges dönt kaptunk.

Anglia ilyen módra 3–0-ra kapott, 4 meccs után pedig 12 találatnál jár a világbajnokságon, hoz vezet az egyik legjobb mutató {eddig}.

Re vonatkozó folytatást illeti, azon belül angol válogatott a sikerével ilyen módra bejutott a negyeddöntőbe, {ahol} a címvédő francia gárda lehet azon belül ellenfele.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Anglia–Szenegál 3–0 (2–0)
al-Hor, al-Bajt Stadion, 65 985 néző. Vezette: Barton (salvadori)
Anglia: Pickford – Rendben. Walker, Stones (Dier, 77.), Maguire, Shaw – Henderson (Rendben. Phillips, 82.), Rice, Bellingham (Mount, 76.) – Saka (Rashford, 65.), Kane, Foden (Grealish, 65.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Rendben. Koulibaly, Diallo, Jakobs (Ballo-Touré, 84.) – I. Sarr, N. Mendy, Ciss (Gueye, a szünetben), Diatta (P. A. Sarr, a szünetben) – Ndiaye (Abass, a szünetben) – Dia (Diédhiou, 72.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Gólszerző: Henderson (38.), Kane (45+3.), Saka (57.) 

{Ne} maradjon egészen lefelé semmiről, böngéssze azon belül NapiÚj világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és hasonlóképpen inkább sokat mindenkinek mást.

(Borítókép:  Paul Childs / Reuters)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!