NapiÚj – Futball – Futball-vb 2022

Home / Single Blog

NapiÚj – Futball – Futball-vb 2022

A német válogatott kemény helyzetbe hozta magát a Japán elleni vereséggel, azonban épp a mostani rivális Costa Rica segítette ki az azon belül ázsiai együttes legyőzésével, ilyen módra a spanyolok elleni egy pont ellenére bizakodhatott a nationalelf, hogy csak nem esik meg azon belül a {szégyen}, hogy {egymást} követő két világbajnokságon továbbileg is a csoportkörben elhasal.

Ehhez arra {volt} szükség, hogy a spanyolok {ne} kapjanak ki az Japántól, mindkettő Németország úgy elverje a közép-amerikai együttest, nek tekintik jég a határt.

A helyszínen hatalmas fölényben lévő német szurkolók számára már a érettségi kiváló jeleket bevezetett, Jamal Musiala egymaga két gólnál járhatott volna a nyolcadik percre, közte pedig még Serge Gnabrynak továbbileg is {volt} egyben lehetősége, hoz vezet les van azért példaként csak nem számított. 

De mikor már! Stéphanie Frappart révén első alkalommal fordult ajánlani a világbajnokság történetében, hogy egyben meccset nőies játékvezető dirigál, ilyen módra sporttörténelemnek lehettünk tanúi azon belül al-Bajt Stadionban!

A németek pedig igyekeztek, hogy egyben másikat továbbileg is lássunk, ugyanis a tíz. percben már semmi csak nem akadályozta meg a viharos kezdést követő első számú találatot, David Raum bal oldali beadását Gnabry csúsztatta 7 méterről a {hosszú} alsóba (0–1).

Az eu együttes monumentális mezőnyfölényben előadta, nagyobb mint 70 százalékban birtrokolta a labdát, és az elsődleges negyedóra végén Leon Goretzka fejesénél csak nem sokon múlott azon belül modernebb gól, ami után félórányi játékhoz érve Gnabry modernebb lökete halt el a védőkön.

Ezen a ponton már {hat} lövésnél és 6 szögletnél jártak a németek, majdnem felborult a pálya.

A 32. percben Joshua Kimmich értette el szigetelt löketre, amit Keylor Navas üggyel-bajjal tudott fogni, ami után Musiala a sokadik megiramodását sem tényleges befejezéssel zárta jobbra le.

A játékrész hajrájában Gnabry tévesztette el kicsivel a bal felsőt, ami után jött ide az elsődleges Costa Rica-i ziccer, Keysher Fuller egyenlítését Manuel Neuer akadályozta meg bravúrral. Ez az intő jelzés lehet a nationalelf számára, hiszen egyben gólt {véletlenül} továbbileg is találhat egyben munkaerő, ez az oka nyomott tovább, azonban Leroy Sané bombája a lelátón bizonyos ki az. 

{A második} félidő lassan csordogált, {miközben} jöttek sorra a veszélyes információk a németeknek: Japán előbb kiegyenlített, ami után a vezetést továbbileg is megszerezte Spanyolország felé!

Ezen a ponton {hat} gól kell ahhoz, hogy a németeknek lehessen miről számolgatniuk…

Ehhez összehasonlítva azon belül 58. percben Costa Rica felfedezték aktivál, Kendall Watson helyzeténél Neuer még védett, a kipattanót viszont Yeltsin Tejeda a a legjobb alsóba lőtte (1–1)!

{Itt} pedig a kékségből már ott tartottunk, hogy még másik Costa Rica-i gól, és a spanyolok esnek ki az!

A németek teljesen felébredtek a gól után, Musiala bal alsóra tartó lövését Navas tolta a kapufára, Müller ismétlése fölé szállt, ami után Antonio Rüdiger számára továbbileg is a kapufa jelentette a végállomást. 

És elképzelhetetlen, azonban Musiala kapufája után Costa Rica megszerezte a vezetést! A szabadrúgás után csak nem tudnatak világossá tenni, Juan Pablo Vargasról pedig a kapuba pattant a labda (2–1)!

{Itt} már a spanyolok továbbileg is kiesők {voltak}!

méltányosan két percig, jött ide haladás nélkül a válasz az Kai Havertz részéről, amivel a németek még csak nem {voltak} kisegítve, ellenben a spanyolokkal (2–2).

Döbbenetes izgalmak vették kezdetét, pillanatokkal egy idő múlva Navasnak kellett földöntúli bravúrt bemutatnia Niclas Füllkrug ziccerénél, ami után Gnabry elől mentette azon belül döntő pillanatokban a Costa Rica-iak.

A 85. percben aztán megint megszerezte a vezetést Németország, Gnabry a legjobb oldali beadását Havertz pofozta aktivál (2–3).

Ment idő előtt a 2014-es világbajnok, hátha a spanyolok találnak egyben gólt, és Havert kis híján mégegyszer betalált, azonban Navas hárítani tudott.

A 91. percben videózás után Füllkrug gólját megadták, ilyen módra a németeknek már alig van sok kellett, hogy a spanyolok szerezzenek egyben találatot (2–4)!

A tízperces hosszabbításban Füllkrug és Musiala modernebb találatot jegyezhetett, volna, de biztosan mit sem számított, eredményeként a spanyolok csak nem segítették ki az a németeket.

Mindez arra utal a 2014-es aranyérem óta a német munkaerő mindkét világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott! 

Japán ilyen módra csoportelsőként {végzett}, ezzel a nyolcaddöntőben Horvátország lehet azon belül ellenfele, miközben Spanyolország másodikként zárt, és Marokkóval száll harcba az egyik legjobb tizenhat {között}.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Costa Rica–Németország 2–4 (Tejeda 58., Vargas 71., ill. Gnabry 10., Havertz 73., 85., Füllkrug 91.)
Japán–Spanyolország 2–1 (Doan 48., Tanaka 51., ill. Morata 12.)
A csoport végeredménye: 1. Japán 6 szint (4–3), 2. Spanyolország 4 (9–3), 3. Németország 4 (6–5), 4. Costa Rica 3 (3–11)  

{Ne} maradjon jobbra le semmiről, böngéssze azon belül NapiÚj világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és emellett inkább sokat mindenkinek mást.

(Borítókép:  Amin Mohammad Jamali / Getty Images)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!