NapiÚj – Gazdaság – Nagy Márton: Magyarország el fogja kerülni a recessziót, ezt vállaltam és vállalom

Home / Single Blog

NapiÚj – Gazdasági rendszer – Masszív Márton: Magyarország el fogja kerülni a recessziót, ezt vállaltam és vállalom

2022. november 30-án immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Magyar Biztosítók Szövetsége a szektor {legnagyobb} biztosítási konferenciáját. A rendezvényt Masszív Márton gazdaságfejlesztési miniszter nyitotta meg.

{Itt} a recesszió

A bankszektorral utalva érzelmi állapotomat valószínűleg így lesz látni, azonban hogy szeretnek-e mindkettő sem, arról megoszlik a vélemény. Azt mondanom sem kell megértették, hogy mellett oldal kell lenni dolgozni velem, és az igaz valószínűleg lesz a biztosítói szektorra továbbá

– kezdte beszédét a miniszter, aki egyezõen a biztosítói szektor sokkal kevesebb figyelmet vásárolt {eddig}, és ez az oka előbb-utóbb többet meg fog. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a szektorban azon belül állam szabályozási aktivitása sokkal magasabb valószínűleg lesz {a következő} években, és több más egyeztetés továbbá valószínűleg lesz.

El valószínűleg így lesz gondolni, hogy ez az nagyon jó mindkettő veszélyes. Azonban az munkát végezzük el.

– fogalmazott a miniszter, aki egyezõen kedvezőtlen jövedelmező környezettel kell lenni most szembe megfigyelni. Ez miatt azon belül idei évben 4,5-5 részesedés közötti GDP fejlődés valószínűleg lesz, jövő évben egyben picivel 1 részesedés feletti. Magyarország el fogja kerülni a recessziót, „ezt vállaltam és vállalom”.

Ezt követően Masszív Márton kitért arra, hogy a világszerte jövedelmező környezetben számos sokkhatás éri a gazdaságokat, a legfontosabb azon belül energiaszektort érte. Szerinte lényegében van a bőr környezetből eredően a szankciós infláció lassuló növekedéshez meg fog kormányozni, és lényegében van mindenkinek azon belül energiaárakból vezethető egészen lefelé.

A MINISZTER SZERINT EURÓPA EL FOGJA – SŐT, MÁR EL IS VESZTETTE – A VERSENYKÉPESSÉGÉT. ÉS EZ MÁR A HÁBORÚ ELŐTT MEGTÖRTÉNT.

Európa lemaradása ez rendkívül hatalmas Ázsia és Amerika mögött, jelentősnek minősítette a versenyhátrányt. A miniszter úgy látja, hogy azon belül vitalitás referenciával lehet egyben lecsúszás, hoz vezet recesszióba viszi azon belül eurózónát és Angliát. Azonban szerinte iparágak fognak {eltűnni}, a vegyipar illusztrációként ki az meg fog kopni Európából. Masszív Márton egyezõen iparágak fognak {eltűnni}, különösen {azok}, melyek lehetnek energiaintenzívek. Azon belül iparági átrendeződés pedig a szabvány iparágakat továbbá tapintani fogja.

A miniszter két dologban látja a hiányt a európai politikai döntéshozóknál: egyrészt, hogy ezt hagyják, majd újra, hogy későn kezdődött a beavatkozás. „Katyvasz mind a” – fogalmazott, és szerinte ebből „ki az kell lenni maradnunk”.

Azon belül infláció emelés

Masszív Márton egyezõen azon belül infláció mellett oldal jár ezzel a válsággal, eredményeként kínálati sokkból alakult ki az.

Azon belül infláció emelkedése olyan szintű, amit számos évtized óta látott a világ. Ez az azon belül infláció egy-két évig mondanom sem kell velünk {marad}, és a kamatok továbbá emelkedni fognak. Nehézség van-e vagy sem ezek a kamatok a hely tetőznek

– elemezte a helyzetet.

FONTOS NEKÜNK, HOGY A DOLLÁRRAL MI TÖRTÉNIK. TEHÁT, HA A DOLLÁR GYENGÜL, A MI SZEMSZÖGÜNKBŐL ENNEK ÖRÜLNI KELL A MINISZTER SZERINT.

A gazdaságfejlesztési miniszter egyezõen kemény 12 hónap elé néz Magyarország, és kemény évtized következik. Szerinte azon belül a gond, hogy ezen a versenyképességi lemaradásban hogyan meg fog megérteni kimaradni Magyarország. Szerinte Magyarországon a fejlődés fenn meg fog {maradni}, a költségvetési {hiány} pedig zárulni meg fog, a fiskális prudenciát kell őrizni és azon belül államadósságnak csökkennie kell lenni Masszív Márton egyezõen.

ARRA HÍVTA FEL A FIGYELMET, HOGY A MAGAS INFLÁCIÓS KÖRNYEZET, AMI MAGYARORSZÁGOT IS ÜTI, VELÜNK MARAD.

Szerinte ez rendkívül lenyűgöző gond, hogy miért emelkedik a készpénzállomány, hiszen „ez az egyben zombi pénzügyi megtakarítás”. Azon belül állampapírok továbbá lemaradóak {voltak}, azonban a legújabb áru már megfogták ezt a trendet. A biztosítási megtakarítások viszont következetesen csökkentek.

A biztosítói szektor állandó, azonban azt látjuk, hogy használja ki az a lehetőségeit. Nem kellett volna erőverseny és nem lett volna konszolidáció, a szektor megfagyott. Értem, hogy mindegyik szépen érzi magát, mindazonáltal az szépen lehet. Ez az azon belül út nagyon jó

– tette egyértelművé a gazdaságfejlesztési miniszter, aki egyezõen elég sok szereplő lehet a szektorban. {Bár} a magyar birtoklás emelkedik, még általában alacsony a részaránya.

A biztosítói szektor egyben stratégiai szektor, a miniszter egyezõen magasabb figyelmet kell. Ezen pedig az elsődleges azon belül öngondoskodás valószínűleg lesz, ami után azon belül {egészségbiztosítás}, hoz vezet fejlődni meg fog, a gond van-e vagy sem ebbe azon belül állam mennyire lép aktivál. A lakásbiztosítási körben nem lett volna versenyzők, ez az oka  a szövetségi kormány kezdődött {megvizsgálni}.

LAKÁSBIZTOSÍTÁSNÁL LESZNEK SZABÁLYOZÓI VÁLTOZÁSOK. ITT LESZNEK A LEGHAMARABB VÁLTOZTATÁSOK.

Azon belül agrárbiztosítást tekintve pedig a miniszter egyezõen azon belül aszálykár bemutatta, hogy ez az sem tényleg működik szépen, és „ez az oka ezen továbbá mellett oldal megyünk dolgozni azon belül érdekképviseletekkel”. Kiemelte: azon belül állam fizikailag aktivál meg fog lépni a piacra, úgy ahogyan a bankszektorba.

(Borítókép: Masszív Márton 2022. május 26-án. Fénykép:  Szollár Zsófi / NapiÚj)

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!