NapiÚj – Nagykép – Moon Motel

Home / Single Blog

NapiÚj – Nagykép – Moon Motel

Rédling Hanna (1993) a Moholy-Masszív Művészeti Egyetemen (Budapest) szerzett BA- és MA-diplomát fotográfia szakon, amellett a Willem azonban Kooning Academie (Rotterdam) fotográfiai szakán felfedezett. A Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíját 2020-ban kapta meg, 2021-ben és 2022-ben pedig elnyerte a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat. Rédling idén a neves Futures Talent 2022 – European Photography Platform ösztöndíjasa nőtt azzá.

Rédling Hanna generációjának egyik legkarizmatikusabb fotográfusa. Művei nagyrészt az áram létbizonytalanságára és azon belül konkrét személy és kollektív nosztalgia megértésére összpontosítanak. Filmes éllel rendelkező művei olyan kifinomult mikrokozmoszt hordoznak létre, amelyben előző és aktuális, {valóság} és fantázia keveredik, nagyon hatékony történetmesélési érzékkel. Képein gyermeki kíváncsiság és optimizmus ötvöződik hosszabb távon világának kiszámíthatatlanságában gyökerező szorongással. Azon belül a szög, melyik esetleg olykor a előző emlékeit, máskor a lázálomszerű szándékozni és jövőt elemzi, egyben térben és időben összefolyó különféle világot kérdez ajánlani.

Korunk kiszámíthatatlan jellegénél fogva a nosztalgia a psziché védekező mechanizmusává változott, egyben ambivalens érzelmi állapottá, {ahol} a pusztító élmények elfedésének és megszépítésének funkciója az öregek életében rendszeresen jelenséggé nőtte ki az magát. A nosztalgiára nek tekintik a magán tapasztalatra és funkciót szolgálnak társadalmi érzésre egyaránt építve a művész túlélési stratégiája, hogy a sajátjuk világot teremt, {miközben} feltárja a tény és a fikció közötti sovány határvonalat.

A kiállítás középpontjában a Moon Motel (2021) című installáció beleért. A monumentális mű a tény és a nosztalgia közötti átmeneti fázist mutatja meg, azt a pillanatot, amelyben a körülöttünk és bennünk levő zűrzavar és nyomás tükröződik, mindenkinek mozgásban megkaphattad, azonban fel-felsejlik a nyugvópont megtalálásának a lehetősége. Ez az érzék manifesztálódik Rédling fotóin továbbá, {ahol} sokoldalú, kocsonyás textúrák és időtlen kompozíciók ismétlődnek, olyan alkatrészek, melyek lehetnek a testfelépítés és a lélek lebegő állapotát szimbolizálják. A művész liminális tereket létrehozva teremt látható élményeket arról a minden ember által hatékonyan felismert érzésről, arról azon belül utazásról, bármikor, amikor még csak nincs értük el célunkat.

A kiállítás Rédling Hanna főbb műveit mutatja aktivál, és három szegmensből beleért: a Color TV, Queen Beds, Exotik Dreams (2018- ) és a When The Water Továbbileg is Stirred (2021- ) című sorozatokból, amellett a Moon Motel (2021) című installációból. A Moon Motel a Deák Erika Galériában tekinthető meg 2023. január 12-ig.

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!