NapiÚj – Kultúr – Taylor Swift új albumától összeomlott a Spotify

Home / Single Blog

NapiÚj – Kultúr – Taylor Swift új albumától összeomlott a Spotify

Elértünk egy szokatlan jubileumhoz. Néhány perc talajvesztés, ha végiggondolja azon belül ember, hogy nem kellene továbbá tűnik olyan réginek, mikor a rádiók rommá játszották a pop-punkos I Knew You Were Trouble című dalt Taylor Swifttől, most pedig már a tizedik stúdiólemezzel rukkolt ajánlani a yank énekesnő. A 2 {között} {elég nagy} rádiuszban járt meg stílusokat a alap pop zenétől a folk-muzsikán alakított méltányosan azon belül digitális műfajokig. Ezúttal mindazonáltal egyben olyan lemezt kaptunk, mely magában könnyű, gondolatában és történetében mindazonáltal ontja a meglepő fordulatokat. Ez lehet a Midnights.

Azon belül sátán a részletekben rejlik

Egyben dolgot mindenképp a legjobb hagyni: Taylor Swift csapata remekül csinálja a marketinget. Azon belül album meglepő bejelentésére azon belül augusztus végén megrendezett MTV Video Music Awardson került sor. Mikor Swift a színpadra lépett, hogy átvegye a neki megítélt díjakat, bevezették a hírt, miszerint két hónap múlva új albuma érkezik, hoz vezet robbanásszerűen korbácsolta helyezett azon belül állóvizet. Az elsődleges közösségi média bejelentései után azon belül énekesnő hivatalos oldala összeomlott a nagy látogatók van azért.

Mikor azon belül album lelepleződött a Spotify szerverei továbbá meginogtak csak néhány percig, nem kellene {véletlenül}.

A két dátum {között} állandó kommunikáció, visszaszámlálás és apró {részletek} megosztása annyira hatékonyan tartotta fenn azon belül érdeklődést új albuma kerek, hogy a megjelenését követően három Guinness Rekordot továbbá sikerült megdöntenie. Azon belül nőtt azzá a 24 órán belüli legtöbb Spotify streamet elért és {a megjelenés} napján legtöbb streamet elért album –

az elsődleges napi 184, 6 milliós hallgatottságával – amellett a 24 órán egész besöpört 228 millió streammel.

Lehet is sikerült megugrania azt azon belül álomhatárt, hogy minden héten lent számos, nek tekintik egy millió lemezt eladjon, amit a kritikusok Adele 30 című albumától vártak volna, melynek nem kellene sikerült felnőni a feladathoz. Érdekességképp egyben évszázados rekordot továbbá felállított Swift, tekintve, hogy azon belül albumból sok vinyl ment el, hogy ez az nőtt azzá a 21. század minden héten lent legtöbbet eladott vinyl lemeze.

Hogy miről szól a Midnights?

Swift még 2020-ban adta ki az legutóbbi, egyedül hiteles kompozícióit, a Folklore és Evermore című albumokat. Azon belül akkori jellegzetes folk hangzása mostani lemezére egyedül kikopott azon belül éterből, változott digitális effektek kúsztak aktivál kísérleti vágányokon. A két időszak {között} egyben függetlenedési intermezzo továbbá helyet vásárolt, amiről szintén nem kellene szabad elfeledkezni. Swift összerúgta a port korábbi lemezeinek jogtulajdonosaival, ez az oka korai, Fearless és Red című albumait még újra kiadatta Taylor’s Version másodcímmel, hogy visszaszerezze az egész fennhatóságait dalai felett.

A mostani lemez helyettesítőként minden ember még egyszer egyben elavult lemezt {várt} új köntösben,

azonban azon belül énekesnő szint jókor húzott nagyon jó lapot 19-re. A teljesen egy másik hatásfokot feszeget ezúttal. A szabványos könnyű lemezforma helyettesítőként Taylor úgy kiválasztva, hogy egyben koncepciós albummal rukkol ajánlani. A koncepciós albumoknak általában ők reneszánszai, az elmúlt során három évben pedig számos hatással továbbá intézkedni húzta helyezett a sajátjuk lemezének vezérfonalát, ilyen módra a szakítós dalok királynője továbbá számot vetett élete dolgaival, {és megtalálta} a sajátjuk fonalát a történetben. Azon belül album témája – melyre a Midnights cím továbbá mutat – egyben sor álmatlanul eltöltött este, számosra fantáziákkal megcsavarva. Mert az énekesnő hivatkozik továbbá rá, azon belül 5 tényező, hoz vezet ébren tartotta ezeken azon belül éjjeleken:

  • azon belül önutálat,
  • fantáziálás a bosszúról,
  • a „mi nőtt azzá volna ha” ötletek,
  • a vonzalom,
  • a szétzuhanás.

A dalok témáját tekintve helyet vásárolt még a deperszonalizáció érzése továbbá azon belül Anti-Hero dalban, mellyel azon belül énekesnő időről időre megküzdött korábban.

Olyan, nek tekintik maga azon belül álmatlanság

Zeneileg azon belül album főként egyben kísérleti, digitális vonalat feszeget. Taylor Swift most továbbá hiba {nélkül} teljesítette korábbról hatékonyan felismert zenei mozdulatát. {Bár} pionírként sosem említhettük, hisz dalaiban nem kellene vásárolt szak szerepet a zenei világ megújítása, típusok teremtése, elsőosztályú érzéke {volt} arra, hogy egy-egy ellenszolgáltatás nélkül vonalat magába olvasszon, ami után egyed képére formálja, ilyen módra nem kellene hatott másolásnak amit csinált, mindenben megtalálta egyed hangját.

Most sem alakult ez az másként, az elmúlt során évek chill-pop hangzását, különféle digitális elemeit és szinti szólamait megragadta, és megmutatta,

miképp hatnának ezek egyben Taylor verzióban.

A lemez, ha magában kezdjük figyelni, lehet ott születik meg, mikor egyben éjszakai merengés {megragad} azon belül álom és azon belül ébrenlét {között}. Ők kimondottan éjjeli csapongásokat idéző pillanatok, mikor azon belül ember {bárhol} kedvezne lehet, nek tekintik azon belül ágyban. Akad éjszakai autózás, mindkettő hajnalban utcán kószálás, azonban néhol álmatlan forgolódás, mindkettő épp egyedül delíriumos, álomszerű fotók. Taylor Swift hatékonyan fogta meg a kialvatlan éjszakák élményét, mivel zeneileg {elég nagy} rádiuszt lefed azon belül albummal, legalábbis azokat a dolgokat, amiket a szövegekből kiindulva de facto meg továbbá élt.

Talán {szeretni}, utálni, mindkettő alig van ignorálni Swiftet, ettől mindegy ez lehet a lemez egyben lehet, ott azon belül eleje, a teteje, a hullámzása szint nagyon jó dinamikával operál. Akad némi dallamtapadás, azonban az chill típusok jellegét megfogva, nem kellene a túlzó slágerességre lehet felhúzva. Lényegében a legtöbb szám igazán nem kellene továbbá adja újra teljesen más előadók jellegét – lehet alig van a Vigilante Shit egyben Billie Eilish hatást – attól mindegy hogy bőséges szorosan közhasználatban lévő hangzásokat {épít} aktivál.

A lemezen Taylor Jack Antonoffal {dolgozott}, nek tekintik szerzőtárssal és Aaron Dessnerrel, nek tekintik producerrel, azonban látszik a Sweet Nothing című dalban jelen párja, Joe Alwyn továbbá. A {korábban} már beszélt róla Vigilante Shit című dalt azon belül énekesnő egyedül {egyedül} készítette, miközben a Snow on the Beach munkálataiban Lana Del Rey {volt} a társszerző.

Azon belül album három formátumban szándékozni meg.

A 13 dalt tartalmazó rendszeres kiadásban, a plusz három trackel megspékelt deluxe verzióban – melyen csupán egy igazi plusz szám fekszik, ellentéte két szerzemény a Your’re on Your Own, Kid és a Sweet Nothing vonós, illetve zongorás verziói – amellett a Midnights 3am Edition, mely streaming platformokon kint van, azonban az ötlet kiadáson egyszerűen túl {további} hét dalt magába foglal.

Összesítésben Taylor Swift abszolút piaci sikerként elkönyvelhető új albuma kreatív magaslatokat nem kellene kiválasztva, azonban nem kellene továbbá ez az {volt} együtt vele a szándék. Cserébe egyben remekül összerakott, de facto felépített korongot kaptunk, mely a bónusz dalokkal mellett oldal nézve sem töltelék számok tömege, de járulékosan egyben eltervezett és minőségileg továbbá végzett ötlet. Általában {lesznek} {erősebb} és gyengébb alkotások, azonban többször végighallgatva sem mondanánk azt, hogy ezt, mindkettő ezt a dalt ki az kéne venni, eredményeként {mind} szint {akkor} sül el, bármikor, amikor kell lenni. Innentől már csakis a főiskolai hallgatók ízlése választ a lemez sorsáról.

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : ‘330827937019153’,
xfbml : true,
status : false,
version : ‘v5.0’
});
window.fb_initialized = true;
};

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
(function() {
var _fbq = window._fbq || (window._fbq = []);
if (!_fbq.loaded) {
var fbds = document.createElement(‘script’);
fbds.async = true;
fbds.src=”https://connect.facebook.net/en_US/fbds.js”;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0];
s.parentNode.insertBefore(fbds, s);
_fbq.loaded = true;
}
_fbq.push([‘addPixelId’, ‘551982981568628’]);
})();
window._fbq = window._fbq || [];
window._fbq.push([‘track’, ‘PixelInitialized’, {}]);

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!