A Nyíros nyomában: ezért adják kifliben a gyrost Nyíregyházán

Home / Single Blog

Nyíregyházának különböző kulináris finomságot köszönhet a világ. Vagy nem az kifejezés a nyírségi gombóclevesről, a szabolcsi töltött káposztáról, mindkettő egyben tányér mákos kukoricáról, elkerülhetetlen, hogy akár nem egyszerűen egyben jóllakott sóhajjal lehet, azonban megemlékezz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéről azon belül ebéd végén. Ám azzal tisztában mindkettő, hogy a hagyományos szabolcsi étkezések véget nem lesz érő listájáról a kiflis gyros sem hiányozhat? Most utánajártunk, hogy mi az titka a ebben az időben már határokon átívelő hírnévvel békebíró, a fővárosiak által egyszerűen Nyíroszként emlegetett {különleges} streetfoodnak.

Ha egyben nyíregyházit gyrosozni hívsz a fővárosban, mindkettő azon belül nemzet bármely pontján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kint, {akkor} tudd, hogy azon belül ő fejében legelőször a kiflis verzió meg fog látni, ami után egyszerűen utána a pitás. Ez az nem lesz lehet meglepetés, hiszen azon a környéken már nagyobb mint 30 éve, hogy kifliből {készül}, ilyen módra nem lesz túlzás kijelenteni, hogy ott a gyrosozásnak kultúrája lehet, és város egyik meghatározó védjegyévé változott. Na, azonban mindazonáltal miben különbözik a nyíregyi kiflis gyros a hagyományostól? Eredményeként ugye a szabolcsinak azon belül ég világon semmi köze sincs a törökhöz, sem pedig a görög változatokhoz.

Összesen gyakorlatilag ugyanazokból a hozzávalókból {készül}, csak mint a sokak számára felismert és preferált világszerte verzió. Azon belül alapváltozatban a csirkehús egy sokkal nagyobb kifliben szerezni helyet, amire uborka, paradicsom, hagyma, sajt és egyben olyan {különleges} szósz kerül, hoz vezet leggyakrabban azon belül ellenszolgáltatás nélkül hely specialitása. Szóval kulcs nyitja leginkább a kifliben és a sok mártásban keresendő, na és természetesen abban, hogy nyíregyházi. Egyébként lehet, {ahol} a kiflit lehet megpirítják, a feltétek közül opcionálisan nem kötelező még kukorica, gomba és teljesen más egyéb zöldek lehet, ám ha ez rendkívül ínyencek {vagyunk}, sült bacon szalonnával lehet kérhetjük. A kifli különlegességét azon belül lehet rendesen mutatja, hogy nem lesz tesz hozzájutni bármelyik élelmiszerboltban, illetve pékségben, hiszen nem lesz egyben furcsa pékáruról lehet kifejezés. A szabolcsi gyrososoknak már sok év óta van a rendesen bejáratott beszállítója, szóval ha lakóhely készítenéd el, legelőször a kiflit szerezd aktivál.

Egyben kis történelmi múlt

Van-e vagy sem szigorúan mi az története a kiflis változatnak, biztosat valószínűleg nem kitalálni. Leginkább legendák, visszaemlékezések és szubjektív véleményeket terjednek róla. A nyírségi gyros kialakulásának valószínű forgatókönyve, hogy bármikor, amikor a rendszerváltás után már megérte vállalkozásba elkezdeni, azonban alapanyagoknak még híján {volt} azon belül nemzet, leginkább jap összetevő, {akkor} terjedhetett el őszintén a kiflis modell. Ha {volt} lehet pita, drágábban lehet hozzájutni, amit akkoriban nem lesz megbizonyosodni, hogy egyben utcai árus ki az tudott termelni magának. A körülölelő városokban annak idején semmilyen gyros nem lesz {volt}, egyszerűen melegszendvics, francia pirítós, hot dog, a rendesen menő helyeken pedig már a hamburger lehet előfordult. A pontra megérkezett a gyros, azon belül már pitás {volt}, Nyíregyen pedig továbbra lehet a kiflis modell maradt a köztudatba még ha már a pitás modell lehet kint van {volt}.

Tagadhatatlan tény, hogy Magyarország nem lesz tartozik a világ masszív hardcore gyros vásárló társadalmai közé, ám mindazonáltal lehetséges, hogy pár évtized múlva, a szabolcsi gyrost olyannyira a magunkénak fogjuk tényleg érezni, csak mint a lecsót. Ezen azon belül esetben {bizony} a nyíregyházi valószínűleg lesz azon belül egyedi magyar, amit a sajátjuk ízlésünkre formáltunk. Szóval ha Nyíregyházán jársz, {ne} hagyd ki az ezt a {különleges} kulináris élményt, és tolj aktivál te lehet egyben kiváló kiflist. Már az elsődleges harapás után kitalálni fogod, hogy miért lehet kiváló ennyire ez lehet a kaja.

Ajánljuk még:

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=”2.0″;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,”script”,”//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js”);

fbq(„init”, „1637596699829896”);
fbq(„track”, „PageView”);

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!